Chokoladesuppe

Chokoladesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
SuppeRet : Suppe - Mælkesupper

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Chokoladesuppe, billede 4 Chokoladesuppe, billede 1 Chokoladesuppe, billede 2 Chokoladesuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Kogechokolade Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
17.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
40 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
15 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
lidt Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Chokoladen smeltes sammen med vand og kakao hvorefter mælk tilsættes sammen med sukker.

Kartoffelmelet udrøres i lidt vand og tilsættes den kogende suppe, efter at der er slukket for gryden.

Fløden piskes til flødeskum og hældes over suppen ved anretningen.

Små tvebakker serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 27102 gange,
og udskrevet 320 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10734 (2555 kcal)
KJ pr. Pers. 1789 (425 kcal)
Vægt ialt 2330 gram
Vægt pr. Pers. 388 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 460 KJ (109 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-08-06 12:49:55
Denne suppe er en selvstændig ret som blev spist meget i 50 og 60erne. enten med tvebakker eller pisket æggehvider der blev lagt oven på suppen, derefter låg til de var som en bolle har fået det mange gange i de år

  -   2013-01-06 12:27:00
Jeg husker at min farmor altid lavede dennår jeg var på sommerferie hos hende da jeg var barn...uhm

  -   2008-09-27 12:28:48
I mine unge dage, dvs for 60 år siden, fik jeg den på Postgaarden i Assens med melboller. Pensionat. Det var en oplevelse.

  -   2007-10-20 00:43:30
oohwell... den er i alt fald bedst som dessert! ihvf hvis man skifter mælken ud med fløde.. ellers kan den da gå som en "ultra" fancy forret til nytår eller en lejlighed i den stil, -i ganske små portioner :S

  -   2007-10-20 00:41:27
øøh.. kan du se noget i den opskrift der egner sig til forret?? :S (bortset fra da lige kartoffelmelet :S)

  -   2005-01-01 01:01:01
Er dette en dessert eller en forret eller hvad ?