Æggemælk

Æggemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

SuppeRet : Suppe - Mælkesupper

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Æggemælk, billede 4 Æggemælk, billede 1 Æggemælk, billede 2 Æggemælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 l.sødmælk
25 g.rismel
1 tsk.vaniljesukker
2 æggeblommer past.
1 spsk.sukker
0.25 tsk.salt
 
Opskrift:
Melet udrøres med lidt af mælken, hvorefter resten bringes i kog under omrøring, sammen med vaniljesukker.

Jævningen tilsættes og koger 3-5 minutter.

Æggene piskes godt med sukkeret, retten lieres og salt tilsættes.

Kammerjunker serveres til.

Tips:

Rom kan tilsættes.


karakterer:
Opskriften er vist 28715 gange,
og udskrevet 463 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Marianne  -  2021-02-10 12:56:09
Jeg pisker æggehviderne stive tilsætter sukker og kanel. Sætter æggehviderne i toppe oven på den meget varme æggemælk, lægger låg på og lader retten stå lidt . (Endeligt ikke på den varme plade) så hæver æggehviderne sig lidt. Det kalder min svigerfamilie “æggemælk med skibe “

  -  2018-03-05 10:29:32
Prøv og rist grovvalsede havregryn på panden med sukker og smør til 😁😁

LN  -  2014-01-16 15:32:02
Prøv at riste nogle rugbrødsterninger i lidt smør og sukker på panden og spis dem i istedet for tvebakker, det er lækkert!