Æggemælk

Æggemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
SuppeRet : Suppe - Mælkesupper

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Æggemælk, billede 4 Æggemælk, billede 1 Æggemælk, billede 2 Æggemælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Rismel
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Melet udrøres med lidt af mælken, hvorefter resten bringes i kog under omrøring, sammen med vaniljesukker.

Jævningen tilsættes og koger 3-5 minutter.

Æggene piskes godt med sukkeret, retten lieres og salt tilsættes.

Kammerjunker serveres til.

Tips:

Rom kan tilsættes.


karakterer:
Opskriften er vist 30499 gange,
og udskrevet 470 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3539 (842 kcal)
KJ pr. Pers. 1179 (280 kcal)
Vægt ialt 1072 gram
Vægt pr. Pers. 357 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 330 KJ (78 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 7.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Marianne  -  2021-02-10 12:56:09
Jeg pisker æggehviderne stive tilsætter sukker og kanel. Sætter æggehviderne i toppe oven på den meget varme æggemælk, lægger låg på og lader retten stå lidt . (Endeligt ikke på den varme plade) så hæver æggehviderne sig lidt. Det kalder min svigerfamilie “æggemælk med skibe “

  -  2018-03-05 10:29:32
Prøv og rist grovvalsede havregryn på panden med sukker og smør til 😁😁

LN  -  2014-01-16 15:32:02
Prøv at riste nogle rugbrødsterninger i lidt smør og sukker på panden og spis dem i istedet for tvebakker, det er lækkert!