Fastelavns kringle

Fastelavns kringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Fastelavns kringle, billede 4 Fastelavns kringle, billede 1 Fastelavns kringle, billede 2 Fastelavns kringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 gram Gær, frisk
3 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres med mælken, der er lunet til 35 grader. Smørret smeltes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Dejen æltes, tilden er blank og smidig. Den dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i cirka 45 minutter, til den når dobbelt størrelse.

Dejen slås ned, den æltes let igennem og trilles i tynde stænger, der formestil kringler. Kringlerne kommes en efter en i en gryde med spilkogende vand. Så snart kringlerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og sættes på en smurt bageplade. Denne kogning gør det ud for efterhævning.

Så snart alle kringlerne er hævet i vandet, pensles de med sammenpisket æg og sættes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn og bages cirka 15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 72430 gange,
og udskrevet 737 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (65 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11354 (2703 kcal)
KJ pr. Portion 11354 (2703 kcal)
Vægt ialt 928 gram
Vægt pr. Portion 928 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1223 KJ (291 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 10.8 gram
Kulhydrat 43.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-02-26 07:23:51
Prøv at læse opskriften? "Denne kogning gør det ud for efterhævning."

  -   2014-07-07 02:02:56
Hvorfor skal de i vand ..???

  -   2012-09-19 14:56:35
Så må man jo pensle med mælk!

  -   2012-03-10 15:15:03
Der står ikke den er uden æg, det er dig der antager den er uden, du skal læse hele opskriften igennem....

  -   2011-03-05 12:40:44
Vi fik 12 kringler ud af denne portion.

  -   2009-04-10 11:40:48
I denne opskrift kringle uden æg, står der kringlerne skal pensles med æg , det er helt forkert for en med allergi, om der er æg i dejen eller udenpå er lige farlig for dem der ikke tåler æg.