kødrester, kalv eller kylling 50 g. kødrester, kalv eller kylling
1
glas
tør hvidvin 1 glas tør hvidvin
1
spsk.
hakket persille 1 spsk. hakket persille
1
spsk.
reven Parmesan 1 spsk. reven Parmesan
4
tynde skiver bacon 4 tynde skiver bacon
reven muskatnød reven muskatnød
olivenolie olivenolie
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
1
citron - til kogningen 1 citron - til kogningen
Opskrift:
Trim artiskokkerne og fjern 'høet' indeni med en ske. Kog dem i rigeligt saltvand med citronkvarter og en smule Maizena eller kartoffelmel i en halv snes minutter. Dræn dem og slå koldt vand over. Lad dem dryppe af med bunden i vejret.
Hak skinken, mortadellaen og kødet og rør det sammen med persillen, parmesanen, krydderierne og halvdelen af vinen. Fyld farsen i artiskokkerne og sæt dem i et olieret, ildfast fad. Læg en skive bacon ovenpå hver artiskok.
Bag en halv times tid ved stærk varme i ovnen. Spæd fra tid til anden op med resten af vinen, fortyndet i lidt vand.
Servér varme.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 20548 gange, og udskrevet 411 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider