Balsamico sauce

Balsamico sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Balsamico

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mads

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Smør eller olivenolie
6 skalotteløg
1.5 dl.mørk eller lys balsamicoeddike
3 dl.tør Madeira
7.5 dl.fond
 evt. Noilly Prat
 smør eller fløde til montering
 
 
 
 
Opskrift:
Skalotteløg sauteres i smør el. olivenolie til de er klare. Eddiken hældes ved og reduceres til den karameliserer let omkring løgene. Madeira tilsættes og saucen reduceres til ca. en trediedel.

Fond tilsættes og der reduceres igen til lidt under halvdelen, eller hvor saucen begynder at få den ønskede konsistens.
Der smages til med salt og peber og evt. Noilly Prat. Lige inden servering monteres med fløde eller koldt smør.

Tips:

Fortrinlig med kalve-, okse- eller lammefond. Laves saucen på fjerkræfond kan man evt. vælge en tør hvidvin i stedet for madeira og vælge den lyse eddike eller en blanding, alt efter smag og farvesans.


karakterer:
Opskriften er vist 33542 gange,
og udskrevet 474 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Grethe K  -  2007-12-10 14:23:37
Det smagte helt pragtfuldt og kraftigt. Jeg kom dog en lille skefuld rørsukker i for at runde smagen af.