Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Balsamico sauce

Balsamico sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Balsamico

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mads

Indsendt :



Ingredienser:
 Smør el. olivenolie
6 skalotteløg
 dl.mørk el. lys balsamicoeddike
3 dl.tør Madeira
3/4 l.fond
 evt. Noilly Prat
 smør ell. fløde til montering
 
 
 
 
Opskrift:
Skalotteløg sauteres i smør el. olivenolie til de er klare. Eddiken hældes ved og reduceres til den karameliserer let omkring løgene. Madeira tilsættes og saucen reduceres til ca. en trediedel.

Fond tilsættes og der reduceres igen til lidt under halvdelen, eller hvor saucen begynder at få den ønskede konsistens.
Der smages til med salt og peber og evt. Noilly Prat. Lige inden servering monteres med fløde eller koldt smør.

Tips:

Fortrinlig med kalve-, okse- eller lammefond. Laves saucen på fjerkræfond kan man evt. vælge en tør hvidvin i stedet for madeira og vælge den lyse eddike eller en blanding, alt efter smag og farvesans.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 31393 gange,
og udskrevet 451 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Grethe K  -  2007-12-10 14:23:37
Det smagte helt pragtfuldt og kraftigt. Jeg kom dog en lille skefuld rørsukker i for at runde smagen af.