Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sprøde klejner 02

Sprøde klejner 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 100 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Sprøde klejner 02, billede 4 Sprøde klejner 02, billede 1 Sprøde klejner 02, billede 2 Sprøde klejner 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
170 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Palmin
   
Opskrift:
Smuldr smørret i melet og bland sukker og citronskal i. Ælt dejen sammen med æg og fløde, og lad den hvile koldt et par timer.

Rul dejen tyndt ud og skær den i strimler på 8x3 cm. Skær en 2 cm. langridse, og træk den ene ende af dejen igennem. Varm palmin eller olie op, til en franskbrødsternning bliver gyldenbrun på 1 minut, 180 grader C. Kog klejnerne gyldenbrune 3-4 stykker ad gangen. Læg dem på fedtsugende papir. Lad dem blive helt kolde, inden de lægges i tætsluttende dåser.

Vredne klejner kan lægges på en bakke med bagepapir og stilles køligt et par døgn inden de koges.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Sprøde klejner

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (49 stemmer)

Opskriften er vist 44888 gange,
og udskrevet 1876 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15999 (3809 kcal)
KJ pr. stk. 159 (38 kcal)
Vægt ialt 1060 gram
Vægt pr. stk. 10 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1509 KJ (359 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 52.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

qf1961  -  2013-12-14 07:19:47
brugte kun 400g mel,samt 100g kartoffelmel. Brugte 1 kg palmin ved 180gr havde en klejnesporer der havde mål 3cm med tilhørende hul i midten så det var kun at skære dem af i 8cm længde. og jeg fik nogle supersprøde klejner der smagte lige som de skulle. FANTASTISK NEMT som første gangs prøver.

LLN  -  2008-12-06 18:24:16
I flere år har jeg lavet nogle virkelig gode klejner, i år var opskriften væk, derfor brugte jeg denne, det skulle jeg aldrig have gjort! De smager virkelig af "ingenting" og sprøde - jo det er de - for sprøde. Prøv at komme hjortetaksalt og kardemomme i, det vil give smag. Det ærgrer mig, at jeg ikke tænkte over det jeg lavede dejen.

LKJ.  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig fine