Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Honningkagehjerter

Honningkagehjerter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Honningkagehjerter, billede 4 Honningkagehjerter, billede 1 Honningkagehjerter, billede 2 Honningkagehjerter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.honning
200 g.hvedemel
 
1 tsk.kanel
1 tsk.nelliker
0.5 tsk.ingefær
2 tsk.potaske
1 spsk.vand
1 tsk.hjortetaksalt
1 æggeblomme
 


Opskrift:
Smelt honningen, så den er flydende, men ikke for varm (højst 30 grader). Rør honning og mel sammen. Lad fordejen stå tildækket på køkkenbordet 2-3 dage.

Rør potaaske ud i koldt vand og kom sammen med resten af ingredienserne i fordejen og ælt den sammen som en mørdej. Læg dejen koldt til næste dag.

Rul dejen ud i ¾-1 cm.’s tykkelse og udstik den med hjerteforme.

Bag kagerne 7-10 minutter ved 175 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

Læg kagerne køligt i en åben plastpose, et viktualierum eller køle/svaleskab er passende. Så kagerne kan suge fugt og blive bløde, kom evt. en skrællet kartoffel i posen. Senere kommes kagerne i en kagedåse, hvor de kan holde sig i adskillige måneder.

Pensl hjerterne med smeltet chokolade eller overtræk med glasur Glasur:
Rør flormelis og æggehvide sammen, mængden afhænger af æggehvidens størrelse, så prøv først med godt ½ æggehvide, og tilsæt resten lidt ad gangen, til glasuren har en passende konsistens. Kom glasuren i en plastpose, klip et ganske lille hul i hjørnet, og sprøjt glasur på kagerne.

Når kagerne er pyntet, skal de tørre og bør ikke lægges oven på hinanden så kan glasuren knække.

Tips:

Overtræk:
Smeltet chokolade eller glasur af 4 dl. flormelis og 1 æggehvide.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (22 stemmer)

Opskriften er vist 48154 gange,
og udskrevet 1408 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Line  -  2013-11-25 12:57:44
Hvor mange kommer der ud af en portion? :)

Stina  -  2010-10-12 21:04:19
Hvor mange bliver der ca. ud af denne portion??

Morten  -  2010-01-01 17:44:26
God opskrift, der bruger masser af ægte honning i modsætning til færdigkøbte (skod-)produkter. Man kan godt springe hjortetakssalt over, men ellers er opskriften fin. Prøv også at udstikke runde bunde, som flækkes, fyldes med smørcreme og overtrækkes med chokolade.

mie  -  0000-00-00 00:00:00
hvis i vil have dem bløde, så læg dem i kølesakb- de suger fugten til sig....

Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
Det er ABSOLUT ikke nødvendigt med så store mængder hjortetakssalt og potaske. Da hjortetakssalt er ammoniumbasseret vil det danne amoniakdampe.

moderen  -  0000-00-00 00:00:00
de vil slet ikke blive bløde, mine børn måtte side og opbløde dem i melk!! for dårligt

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
de er vildt gode med brun glasur

Laura  -  0000-00-00 00:00:00
super opskrift prøv den! og tusind tak for opskriften!!!

Maria og hendes Mor  -  0000-00-00 00:00:00
er bare vildt gode!!!