Honningkagehjerter

Honningkagehjerter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Honningkagehjerter, billede 4 Honningkagehjerter, billede 1 Honningkagehjerter, billede 2 Honningkagehjerter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.honning
200 g.hvedemel
 
1 tsk.kanel
1 tsk.nelliker
0.5 tsk.ingefær
2 tsk.potaske
1 spsk.vand
1 tsk.hjortetaksalt
1 æggeblomme
 
Opskrift:
Smelt honningen, så den er flydende, men ikke for varm (højst 30 grader). Rør honning og mel sammen. Lad fordejen stå tildækket på køkkenbordet 2-3 dage.

Rør potaske ud i koldt vand og kom sammen med resten af ingredienserne i fordejen og ælt den sammen som en mørdej. Læg dejen koldt til næste dag.

Rul dejen ud i ½-¾ cm's tykkelse og udstik den med hjerteforme ca. 9 cm.

Bag kagerne 7-10 minutter ved 175 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

Læg kagerne køligt i en åben plastpose, et viktualierum eller køle/svaleskab er passende. Så kagerne kan suge fugt og blive bløde, kom evt. en skrællet kartoffel i posen. Senere kommes kagerne i en kagedåse, hvor de kan holde sig i adskillige måneder.

Pensl hjerterne med smeltet chokolade eller overtræk med glasur.

Overtræk:
Smeltet chokolade eller glasur af 4 dl. flormelis og 1 æggehvide.

Glasur:
Rør flormelis og æggehvide sammen, mængden afhænger af æggehvidens størrelse, så prøv først med godt ½ æggehvide, og tilsæt resten lidt ad gangen, til glasuren har en passende konsistens. Kom glasuren i en plastpose, klip et ganske lille hul i hjørnet, og sprøjt glasur på kagerne.

Når kagerne er pyntet, skal de tørre og bør ikke lægges oven på hinanden så kan glasuren knække.


karakterer:
Opskriften er vist 51288 gange,
og udskrevet 1449 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Morten  -  2010-01-01 17:44:26
Prøv også at udstikke runde bunde, som flækkes, fyldes med smørcreme og overtrækkes med chokolade.

Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
Det er ABSOLUT ikke nødvendigt med så store mængder hjortetakssalt og potaske. Da hjortetakssalt er ammoniumbasseret vil det danne amoniakdampe.

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
de er vildt gode med brun glasur

Laura  -  0000-00-00 00:00:00
super opskrift prøv den! og tusind tak for opskriften!!!

Maria og hendes Mor  -  0000-00-00 00:00:00
er bare vildt gode!!!