Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter














Fastelavnsboller med kardemomme og cremefyld

Fastelavnsboller med kardemomme og cremefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnsboller med kardemomme og cremefyld, billede 4 Fastelavnsboller med kardemomme og cremefyld, billede 1 Fastelavnsboller med kardemomme og cremefyld, billede 2 Fastelavnsboller med kardemomme og cremefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Kardemomme, stødt
0.25 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  creme af :
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.25 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Opskrift:

Bland mel, kardemomme, ingefær og sukker og hak smørret i. Rør gæren ud i lunken mælk, tilsæt ægget og hæld det over melblandingen. Ælt dejen sammen og sæt den til hævning, til den har dobbelt størrelse ca. 45 minutter.

Creme :
Pisk ægget sammen med sukker, vanillesukker, maizenamel og mælk i en lille tykbundet gryde. Varm op til kogepunktet og pisk cremen til den jævner. Tag gryden af varmen og pisk jævnligt til cremen er kold. Vend halvpisket flødeskum i.

Ælt den hævede dej igennem og del den i 12-14 stykker og form dem til boller, der efterhæver på en smurt bageplade ca. 15 minutter.

Klip et lille snit med en køkkensaks oven i hver bolle, læg en teskefuld kagecreme ned i bollen og træk dejen lidt sammen over cremen igen. Bag bollerne 15-20 minutter ved 225 grader C. alm. ovn og drys dem med flormelis gennem en sigte efter afkøling.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (111 stemmer)

Opskriften er vist 101953 gange,
og udskrevet 2940 gange.


Energi:
KJ total 14432 (3436 kcal)
KJ pr. stk. 1202 (286 kcal)
Vægt ialt 1181 gram
Vægt pr. stk. 98 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1221 KJ (290 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 17.0 gram
Kulhydrat 29.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

liza78  -  2017-02-04 17:34:01
Rigtig gode boller.. Jeg klippede et kryds, og lavede en lomme, hvori cremen kom i. På denne måde bliver cremen i og de smager himmelsk... Bagetiden blev dog kun 10 min ca.


Jeannette  -  2010-01-24 20:57:49
Jeg var ikke vildt imponeret... Synes bollerne blev lidt tørre.


CMR  -  2009-02-21 16:14:52
Fløden skal piskes til skum og blandes i kagecremen når den er færdig og afkølet. Det er nok der det er gået galt med den tynde creme. Vi laver i øvrigt cremen uden flødeskum og det er også lækkert!


Per  -  2009-01-25 09:35:35
Bollerne er som sådan gode nok, men det med cremen forstår jeg ikke, slet ikke det med at der skal piskefløde i cremen, for den bliver ret tynd. Der er ikke plads til ret meget creme i klippet i bollen og det meste render ud.


  -  2008-02-03 15:39:56
Glemte at skrive at jeg smeltede margarinen


  -  2008-02-03 15:33:09
Jeg brugte margarine og det fungerede fint. Tilgengæld kom jeg ikke flædeskum i cremen, da jeg ikke havde noget. Det passede med en bradepande fordi jeg lavede dobbeltportion. Plipperne blev hevet ud til siden så der var plads til cremen ( på denne måde kan der være mere creme i) Bollerne kan nu hæve så det bliver en bradepande fuld, der hæver imod hinanden, men er lige til at skille ad efter bagningen.


Line og Louise  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig lækre fastelavnsboller. Vi brugte en anden opskrift på kagecremen, men den blev god alligevel..


Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Der er rigeligt med kagecreme og det er lidt svært at få cremen til at blive i bollerne. Ikke at det betyder så meget for de er RIGTIG lækre. ps. jeg brugte blandingsprodukt og havde ingen problemer med det.


karen  -  0000-00-00 00:00:00
-brug lurpak!!! -taler af bitter erfaring, men så er de også skidegode!