Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rodfrugtgratin

Rodfrugtgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 6 Stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rodfrugtgratin, billede 4 Rodfrugtgratin, billede 1 Rodfrugtgratin, billede 2 Rodfrugtgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Jordskokker skrællet vægt
300 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peberrod
Muskat, friskrevet
2 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Emmentaler. 45+ Revet:
1 tsk 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl 40 gram

1 skive ost vejer ca. 25 gram
12 blade Salvie frisk
   
  Til formene:
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skrub jordskokkerne grundigt og riv dem groft. Skræl kartoflerne og riv dem ligeledes groft. Skyl begge dele i kldt vand og tørre i køkkenrulle. Kog dem klare i smørret under omrøring i 2-3 minutter. Hæld fløden ved og smag til med salt og muskat.

Fordel dette i 6 små velsmurte kokotteskåle og drys den revne ost på toppen. Glaser dem i ovnen ved 200 grader C. ca. 30 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 77718 gange,
og udskrevet 1467 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5522 (1314 kcal)
KJ pr. Stk. 920 (219 kcal)
Vægt ialt 889 gram
Vægt pr. Stk. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 621 KJ (147 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 12.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bobster  -  2016-02-19 19:11:59
Hvor kommer pepperroden ind?

Maria  -  2009-11-18 22:11:29
- Jeg tror så til gengæld der menes gratinér....

Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg tror der menes graninér, istedet for glasér. Man glasérer keramik :)

Gitte og Cristina  -  0000-00-00 00:00:00
lavede det i et stort ildfast fad. Det er bare mums. Det var tøzen på 12½ år, der lavede det!

Steen Pedersen Esbjerg  -  0000-00-00 00:00:00
virklig god

Helle Møller  -  0000-00-00 00:00:00
f.eks. til marineret dyrekølle