Rodfrugtgratin

Rodfrugtgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 6 Stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rodfrugtgratin, billede 4 Rodfrugtgratin, billede 1 Rodfrugtgratin, billede 2 Rodfrugtgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Jordskokker, skrællet vægt skrællet vægt
300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
2 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Emmentaler. 45+ Revet:
1 tsk 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl 40 gram

1 skive ost vejer ca. 25 gram
12 blade Salvie, frisk
   
  Til formene:
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skrub jordskokkerne grundigt og riv dem groft. Skræl kartoflerne og riv dem ligeledes groft. Skyl begge dele i kldt vand og tørre i køkkenrulle. Kog dem klare i smørret under omrøring i 2-3 minutter. Hæld fløden ved og smag til med salt og muskat.

Fordel dette i 6 små velsmurte kokotteskåle og drys den revne ost på toppen. Glaser dem i ovnen ved 200 grader C. ca. 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 86199 gange,
og udskrevet 1646 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5200 (1238 kcal)
KJ pr. Stk. 866 (206 kcal)
Vægt ialt 889 gram
Vægt pr. Stk. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 584 KJ (139 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 12.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-18 22:11:29
- Jeg tror så til gengæld der menes gratinér....

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg tror der menes graninér, istedet for glasér. Man glasérer keramik :)

  -   2005-01-01 01:01:01
lavede det i et stort ildfast fad. Det er bare mums. Det var tøzen på 12½ år, der lavede det!

  -   2005-01-01 01:01:01
virklig god

  -   2005-01-01 01:01:01
f.eks. til marineret dyrekølle