Kræmmerhuse

Kræmmerhuse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kræmmerhuse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul - julen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 æg
1.25 dl.sukker
100 g.hvedemel
100 g.smør
 
Opskrift:
På bagsiden af bagepapir tegner du ringe på ca 12 cm i diameter, brug evt en underkop, og vend så papiret om.

Pisk de hele æg godt. Tilsæt sukker og pisk, til æggemassen er let og luftig. Fold forsigtigt mel og halvsmeltet smør i med en dejskraber, der må ikke røres for meget.

Smør et tyndt lag ud i de markerede ringe. Bag kagerne ved 200 grader (392 fahr.) i ca 5 minutter, til de er lysegulei kanten. Tag pladen halvt ud af ovnen og fold dem en efter en om hånden til et kræmmerhus. Sæt dem straks i et glas eller flaske, til de stivner. ( Da processen skal gå hurtigt, er det vigtigt at øve sig i at lave kræmmerhuse af et stykke papir først). Hvis dejen afkøles så meget, at den ikke kan bøjes, skubbes pladen ind i ovnen igen, for at kagerne kan blive bløde.

Opbevar kræmmerhusene i dåser med tætsluttende låg, som stilles et lunt sted.

Umiddelbart før servering fyldes kræmmerhusene med is eller flødeskum og pyntes med gele eller syltetøj.

For at kunne nå at forme kræmmerhusene skal de være tynde og varme.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kræmmerhuse

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 30998 gange,
og udskrevet 927 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

carina  -  2007-12-11 22:53:35
ih det er lige den opskrift jeg har ledt længe efter, min mormor lavede dem altid da jeg var barn, når vi kom på besøg. glæder mig til at lave dem. uhm. håber de lykkes for mig.

tante nilsen  -  0000-00-00 00:00:00
lyder goooooooooooooo

Lis Klein  -  0000-00-00 00:00:00
Det er de rigtige, er allerede bagt - skla spises med flødeskum hvor mandlen bliver gemt juleaften. Karakter 9