Foie gras Hjemmelavet (Fois gras)

Foie gras Hjemmelavet (Fois gras), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Gås - Foie gras

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Foie gras Hjemmelavet (Fois gras), billede 4 Foie gras Hjemmelavet (Fois gras), billede 1 Foie gras Hjemmelavet (Fois gras), billede 2 Foie gras Hjemmelavet (Fois gras), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.fed andelever
 
2 dl.sauternes
 salt
 
Opskrift:
Sauternes koges ind til lige godt 10% (3 cl.)

Pluk andeleveren i små stykker, fjern eventuelle blodårer og urenheder samtidig. Tilsæt den nedkogte sauternes, lidt salt og citronsaft og rør sammen.
Kommes i en passene form eller skål og stilles i køleskabet til næste dag.

Varmes i vandbad ved 120 grader C. alm. ovn ca. 30 min.
Stilles køligt til dagen efter under let pres.

Server på sprød salat, portvinssky og toast melba.

karakterer:
Opskriften er vist 56224 gange,
og udskrevet 1135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-02 12:08:41
Skam til Tobias for at lufte sin galde over produktion af Foie Gras. Den historie hører ikke hjemme her. Har Tobias nogen sinde været i Frankrig og set hvordan gæs/ænder bliver "tvangsfodret" ? Formentlig ikke, men når landmanden kommer med tragt og foder, kommer fuglene løbende til - ja de næsten slås om at komme først til maden. Hvis de havde noget imod dene form for fodring, ville de formentlig ikke være så agressive for at komme først. Så Tobias: Din hellighed kan du henvende dig med hos dyreværnsfarisærerne.

  -   2012-08-24 11:45:41
Øh... Hvad med kyllinger? Der bliver måske tvangsfodret gæs, men de 80 millioner kyllinger der bliver produceret hvert år i Danmark har det bestemt heller ikke godt. Men dobbeltmoralen lever...

  -   2011-11-15 19:57:39
Vi lever i en verden hvor teknikker og teknologi er i konstant bevægelse. Tvangsfodring kan ikke generaliseres - mange steder bruger de smartere og mere humane metoder - den dybe tallerken er altså opfundet... I dag deles gæsene op i rum - såkaldte "spisestuer" - her spiser de så på ubestemte tidspunkter, og kun lidt ad gangen. Når gæsene ikke har spisetid kan de se de andre gæs i de andre "spisestuer" få mad, og da de ikke selv når at blive helt mætte - så skrapper de op og kalder på mad. Når det så endelig igen er deres tur til at spise - så æder de løs da de ikke ved hvornår de får mad igen næste gang... Humant eller ej - Gæsene spiser frivilligt uden tvangsfodring...

  -   2011-08-19 01:35:55
Tak til anden. Jeg elsker din lever, fed og lækkert smeltende på tungen.

  -   2011-04-27 17:05:52
Spis hvad der kommer på bordet ;-)

  -   2010-09-20 20:20:30
Syntes det irriterende og skrive inde på en opskrift om hvordan dyrene bliver behandlet osv. Man mister virkelig appetitten og er ikke ligefrem det der er meningen med sådan en side her !.. Gem det til en debat om dyre velfærd !!!

  -   2010-09-20 10:49:22
Hvis du vil købe gåse-/andelever, vil du højst sandsynligt have svært ved at finde en der IKKE er blevet tvangsfodret. Det kan jo betale sig for farmerne at gøre det på denne måde, da de får mere ud af hvert individ. Og så kan de styre forholdet af fedt o.lign. i leveren, og få den "perfekte" lever ud af det. En naturlig lever (dvs. en lever med lavere fedt procent), vil sikkert ikke være særligt god. Man tvangsfodrer dem jo netop for at opnå "den rette" lever.

  -   2010-09-02 17:04:19
Hallo, hallo, vil lige minde om, at det rent faktisk er muligt at lave Foie Gras af ikke-tvangsfodrede ænder eller gæs, og det betyder så at man stadig kan nyde det med god samvittighed, - forhåbentlig...

  -   2010-08-26 11:24:10
Ja, Foie Gras er yderst delikat, men ikke hvis man tænker over hvordan dyrenes liv har været. Det foregår på følgende måde: man tager et langt rør, fører det ned i andens/gåsens spiserør, og pumper en fedt- og kulhydratrigt foderblanding derned. Det foregår 2-3 gange om dagen, en måned op til slagtning. Denne fodersammensætning forårsager, at store mængder fedt oplagres i leveren. Metoden er fransk, og kaldes gavage. I Danmark er metoden ulovligt ifølge Dyreværnsloven §5. Underligt nok er der ikke nogen kommentarer her, som oplyser folk om madens tilbliven, hvorimod hvis man søger på hajfinnesuppe, er der rigtig mange. Folk har set filmen Sharkwater, og er derfor blevet årvågne overfor netop det emne. Mennesker har det med ikke at tage stilling/undersøge tingene, før det bliver råbt op i hovedet på en; præcis ligesom med filmen Sharkwater. Men man skal vide, at disse gæs/ænder, har haft et MEGET hårdere liv end hajerne. Hajerne er frie, og bliver dræbt. Ænderne/gæssene er IKKE frie, og lever deres liv uden nogen plads til instinkt, natur og liv. Vi mennesker har helt klart et selektivt vidensbegær. "Hvad vi ikke ved har vi ikke ondt af". Jeg siger ikke, at I der bruger denne opskrift skal lade være med at bruge den - lad nu bare være med at tro at alt er godt. Lad være med at tro, at jeres Foie Gras kommer fra en hyggeligt lille gård i Frankrig, hvor landmanden hver dag hygger og nusser om sine gæs. Tag stilling til din eksistens - om du kan stå ved, at du gør det af med individer med personlighed, intelligens og liv; præcis som dig.

  -   2010-07-02 21:40:37
Denne opskrift er så utrolig simpel at den kunne være fundet hos en restaurant med mange stjerner. Alt går op i en højere enhed.