Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fyldte chokolader med orangetrøffel

Fyldte chokolader med orangetrøffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

SlikRet : Slik - Marcipankonfekt

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
200 g.lys chokolade, til overtræk
 
 Fyld:
½ dl.piskefløde
20 g.usaltet smør
50 g.lys chokolade
200 g.mørk chokolade
1 spsk.contreau
 skallen af ½ appelsin
 evt. lidt appelsinessens eller –olie
 
Opskrift:
Smelt chokoladen over vandbad og endelig med rette temperering, først op på 48 grader og så ned på 30 grader. Pensel støbeformen med chokolade og fyld dernæst hullerne helt op. Hæld det overskydende fra. Lad dette størkne helt.

Pisk så fløden sammen med smør og hakket chokolade over vandbad, til det hele er en smeltet masse. Tilsæt spiritus, appelsin og evt. essens. Kom dette i en tylle uden stjernetud. Fyld massen i de størknede chokoladeskaller og stil det koldt, Mens resten af overtrækschokoladen fra før atter bringes op til 30 grader over vandbad. Dette smøres øverst så al trøffel er totalt dækket af overtrækschokolade, overskydende chokolade skrabes væk, og det hele stilles koldt.

Efter nogen tid kan man slå formen mod bordkanten og få de fineste små fyldte chokolader frem, støbt i facon. På samme måde kan man lave mørk chokolade i formene og komme marcipan med smag, trøffelmasse eller ganachemasse i som fyld.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (20 stemmer)

Opskriften er vist 42981 gange,
og udskrevet 1132 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kent  -  2013-01-04 13:07:38
Nødder - f.eks. en kokosnød - har en skal. En skal er hård og kan slås i stykker eller knækkes. Alm. frugter som æbler, pærer, appelsiner m.v. har ingen skal. De har det vi kalder en skræl - den beskyttende hinde omkring frugten som vi så kan skrælle af. Vi har vel allesammen prøvet at skrælle et æble eller en appelsin. De har ingen skal, der skal slås i stykker.

pch  -  2010-11-15 16:27:54
hvordan laver mannnnnnn bolcher

  -  2007-10-31 21:49:31
man kan altid få chokoladerne ud af formen hvis den er tempereret rigtigt,, der kyber chokoladen nemlig.

mikkel  -  2006-12-09 11:42:35
ser lækkert ud!!!

Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Det er rigtigt at tupperware har de "19 toppe" i silicone og den er helt perfekt til fyldte chokolade.

Jonna  -  0000-00-00 00:00:00
Tuppeware har en form med 19 små toppe og er af silikone den er god til chokolade

Aleksander  -  0000-00-00 00:00:00
med et lille lag nougat bliver de rigtige lækre... l

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Problemet er at faa chokoladen ud, her er loesningen at bruge plastik forme (til gips eller saebe, kan ogsaa bruges