Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fransk nougat I

Fransk nougat I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 50 stk.

SlikRet : Slik - Konfekt

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 dl.honning
2 tsk.glukosesirup
3 dl.sukker
2 spsk.glukosesirup
1 æggehvide
1 spsk.sukker
1 stangvanille, korn heraf
2 dl.ristede grofthakkede mandler
½ dl.grofthakkede ristede pistaicenødder
200 g.mørk chokolade, smeltet og tempereret
 
 sukkertermometer
 
Opskrift:
Kog honning og 2 tsk. glukose sammen i en kasserolle, til det er 120 grader.

Kog sukker med 2 spsk. glukose til det er 157 grader (lys gylden). Volder dette problemer, kan man tilsætte lidt vand og koge til ca 160 grader.

Pisk æggehviden let stiv med sukker og vanillekorn, og tilsæt honning under piskning. Kom massen i food-processor, og blend mens sukkerblandingen røres i. Ælt massen færdig i ca 3 minutter, til den er blank og smidig. Dette kan også gøres i hånden, som når man laver bolcher, men det er varmt og kræver hurtighed. Ælt de ristede, hakkede nødder i og hæld massen ud i form, beklædt med bagepapir og drysset med flormelis og lad den hvile udrullet til ca 2 cm.’s tykkelse. Skæres i staver og dyppes med halvdelen i mørk smeltet tempereret chokolade.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (28 stemmer)

Opskriften er vist 45168 gange,
og udskrevet 949 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

carina Jensen   -  2015-09-03 16:26:46
Hej. Ved du noget om Frank nugat. Jeg spørg fordi jeg selv har prøvet at lave det idag hvor putte lidt mindre sukker kan man ikke det. Jeg ved ikke hvad der er gået galt synes ikke rigtig den vil stivne

Per  -  2011-12-11 14:17:29
Der står ingenting om pulver, glukosesirup er blot forkortet til glukose i forklaringen.

Christine  -  2006-12-29 20:21:21
Brug almindelig sirup og dyp hele resultatet i mørk chokolade. Så får man super karameller m nøddeguf og dejlig choko-smag.

mia  -  2006-12-21 16:02:33
forvirret opskrift du skriver glukosesirup skal man først lave den sirup eller putter man bare pulveret i honningen. glæder mig til at lave det.