Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Knasende karamelguf

Knasende karamelguf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 55 stk.

SlikRet : Slik - Konfekt

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 dl.piskefløde
2 dl.lys sirup
175 g.sukker
25 g.smør
25 g.hakkede mandler
 
60 småpapirforme
 
Opskrift:
Kom fløde, sirup, sukker og smør i en tykbundet gryde, og varm langsomt op, til sukkeret er smeltet. Rør så lidt som muligt. Lad blandingen småkoge ved svag varme i 8 minutter.

Kom lidt af karamelmassen i et glas isvand. Den skal kunne trilles til en blød kugle. Bliver den hård, har den fået for meget og må i stedet bruges til at tegne mønstre med på olieret bagepapir. Rør mandler i den bløde masse, og kom massen i små papirforme enten med to tesker eller med en olieret sprøjtepose. Lad dem afkøle.

De kan holde 2-4 dage i en lufttæt dåse. Derefter begynder de at klistre.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 19716 gange,
og udskrevet 457 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

maj  -  2016-11-16 12:49:28
øh hvad menes der med, *Kom lidt af karamelmassen i et glas isvand?* er det så et glas vand der skal i ?? eller hvordan det skal forstås ?

mads  -  2007-12-31 16:52:16
jeg tror der menes at så kan karamaellen kun bruges til at lave karamelkurve ved at hælde den ud i "tern". jeg har brugt ristede pistacier i stedet for mandler. genialt til citronfromage.

Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt mystisk opkrift! Jeg kan altså ikke forstå det der med at "Bliver den hård, har den fået for meget og må i stedet bruges til at tegne mønstre med på olieret bagepapir"???? Hvad i alverden betyder det?!

Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt mystisk opkrift! Jeg kan altså ikke forstå det der med at "Bliver den hård, har den fået for meget og må i stedet bruges til at tegne mønstre med på olieret bagepapir"???? Hvad i alverden betyder det?!

miiiiii  -  0000-00-00 00:00:00
lyder godt glæder mig til at smege dem..... tror de smager godt!!!!!!!!!!!!!!!! MMMM............

L  -  0000-00-00 00:00:00
vild lækre. man kan evt komme de hakkede mandler på olieret bagepapir og hælde karamelmassen udover. brug så et glas til at udforme mandel/karamemassen som små madelflorentiner. Bundene kan efter afkølning dyppes i smeltet chokolade:o)