Pekannøddepraliner

Pekannøddepraliner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

SlikRet : Slik - Konfekt

Hovedingrediens : Nødder - Pekannødder - Pecannødder

HøjtidJul - julen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
200 g.sukker
1 1/5 dl.vand
250 g.pekannødder
50 g.sukker
200 g.mørk chokolade, til overtræk
 
Opskrift:
Kom sukker og vand i en kasserolle, rør det godt sammen, og tænd så først derefter for varmen. Når man laver sirup, skal man ikke omrøre, så krystalliserer sukkeret. Lad det boble i ca. 8 minutter, tag en lille ske, og lad et par dråber dryppe ned i et glas med iskoldt vand. Når det bliver tykt som sirup, men stadig ikke har taget farve, er det færdigt.

Hak 150 g. af nødderne meget fint på blender, og bland med de 50 g. sukker. Kom det i et fint lag i en bradepande, og stil det i ovnen ved 100 grader i 30 minutter, til der er let lysebrunt. Lad det afkøle lidt.

Bland så nøddemassen med sukkersiruppen og resten af pekannødderne, der hakkes meget groft ( evt. kun lige halverede). Kom det så i en gryde og varm, til det bliver meget svagt lysebrunt. Hæld det ud i en lille bradepande, der er foret med olieret bagepapir, og lad det størkne natten over et køligt sted, tildækket. Skær eller udstik små runde eller firkantede stykker, der dyppes halvt eller helt i tempereret mørk chokolade


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13318 gange,
og udskrevet 157 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu