Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Spegesild

Spegesild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost

Hovedingrediens : SildeFisk

SildUkendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 kg.ferske sild
1/2 kg.groft salt
2 spsk.sukker
 
 


Opskrift:

Rens sildene, men lad sildene beholde hoved, skind og fnder. Sildene skal ikke skylles.

Bland salt og sukker. Læg et lag af blandingen i en krukke. læg sildene lagvis med saltblandingen og slut af med salt. Læg et let pres på, så sildene holdes under saltet. Stil sildene koldt i ca. 3 uger.
Hvis der efter et par dages forløb endnu ikke er dannet lage nok, overhældes sildene med en kogt, kold saltlage af 350 g salt pr. liter vand.
Sørg hele tiden for at sildene er helt dækket af lagen og at de opbevares koldt, dvs ca. 5 grader c.
De færdige spegesild spises ofte helt uden nogen videre tilberedning, men som regel udvandes de 1/2 -1 døgn i koldt vand inden videre tilberedning.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 14802 gange,
og udskrevet 198 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu