Julerullepølse

Julerullepølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 rullesteg
 salt
 
 løg
 friskkværnet sort peber
 salt
 allehånde
 evt.lidt stødt nellike
 granuleret gelatine
 
 bomuldssnor
 laurbær
 urterester
 hel sort peber
 
Opskrift:
En mager rullesteg rulles ud og gnides godt ind i salt. Den står herefter på køl i et døgn og trækker med salt. Herefter hakkes godt med løg, der gnides ud på kødsiden. Krydr med friskkværnet sort peber, lidt ekstra salt, allehånde og evt. lidt stødt nellike. Drys til sidst med granuleret gelatine, så rullepølsen ikke falder fra hinanden, når den skæres ud. Bind pølsen stramt sammen med bomuldssnor og kog den i ca. to timer ved svag blus. Tilsæt evt. lidt laurbær, urterester og lidt hel sort peber. Efter endt kogning skal pølsen køle af i kogevandet. Pres derefter pølsen lidt efter lidt og stil den på køl i et døgn. Den er nu klar til servering. Velegnet til frysning, da skal man blot bruge lidt ekstra krydderier ved tilberedningen, da opholdet i fryseren tager lidt smag fra emnet.





karakterer:
Opskriften er vist 33191 gange,
og udskrevet 882 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-16 07:49:40
Hvor køber mand granuleret gelatine?

  -   2007-11-27 11:41:17
2 -3tsk. farin og et par snapse i kogevandet gør den ikke dårligere