Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Durumboller

Durumboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 9 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
10 g.gær
1/4 l.vand
1/4 l.kærnemælk
1 1/2 tsk.groft salt
300 g.durumhvedemel
300 g.hvedemel
 
Opskrift:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx alufolie og stil dejen til hævning i køleskabet i 1 døgn.

Slå dejen igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form de 9 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 1/2 time. Bag durumbollerne midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist. Hvis de hænger sammen, så skil dem ad.

Tips:

Bollerne kan også bages hurtigere. Brug 25 g gær og lunkent vand. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 1/2 time i stedet for 1 døgn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (30 stemmer)

Opskriften er vist 44298 gange,
og udskrevet 1056 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Birgit  -  2014-06-22 12:42:04
Det er da en af Arlas de bedste

Tine  -  2010-10-31 14:32:29
Prøv med kun 200 gram mel af hver, og tilsæt så 100 gram havregryn. MUMS :-)

Jonas  -  2010-05-08 10:36:27
Hej, kan disse boller bruges til burger :-) Ps. det er da ligemeget hvor opskriften stammer fra, bare den er god :-D Så jer der syntes det er nedern at Birthe har sjålet opskriften fra arla, gå i ind på arla og hent opskriften der :-)

  -  2008-08-04 19:18:27
Hej Birthe Tusind tak for opskriften - jeg prøvede den i dag, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg har bagt dine durumboller :o)

Bjarne  -  2008-08-03 16:27:25
- måske ni boller er lige lovlig lidt (dejen er trods alt lavet af hele 600 gram mel)?

Birthe  -  2008-03-12 09:15:19
Er den opskrift hentet fra ARLA, der har jeg den fra

Sofie  -  2007-09-17 15:44:59
Er det ikke bedøvende ligegyldigt hvorfra opskriften stamer?!! Brugeren har været så sød at skrive opskriften ind og derved dele den med os herinde. Tak!

  -  0000-00-00 00:00:00
Ved at kigge på Arlas hjemmeside kan man se, at bollerne skal have 25 min ved 225 grader! Det burde vist lige anføres, at opskriften stammer derfra?!

  -  0000-00-00 00:00:00
prøv den klassiske 200 grader, og så skal de være gyldne og lyde hule i bunden...

  -  0000-00-00 00:00:00
HUSK for pokker onv-grader!!!!!