lammefilet med tynd fedtkant400 g. lammefilet med tynd fedtkant
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
Løgkompot Løgkompot
1
kg.
rødløg i strimler1 kg. rødløg i strimler
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
0.5
dl.
mild vineddike, sherry- eller balsamico0.5 dl. mild vineddike, sherry- eller balsamico
6
udstenede svesker i tern6 udstenede svesker i tern
Selleripure: Selleripure:
5
dl.
bouillon (gerne kogt på brunede lammeben)5 dl. bouillon (gerne kogt på brunede lammeben)
0.5
lille
selleri i grove stykker0.5 lille selleri i grove stykker
Kål med stegte æbler: Kål med stegte æbler:
8
pigeonæbler i både8 pigeonæbler i både
1
spsk.
smør1 spsk. smør
Blade af 1 kvist timian Blade af 1 kvist timian
10
savoykålsblade i strimler10 savoykålsblade i strimler
0.5
bdt.
hakket persille0.5 bdt. hakket persille
Opskrift:
Tænd ovnen på 200°.
Rids fedtet i ruder med en skarp kniv uden at skære helt ned til kødet.
Steg lammefileten i olivenolie på en varm pande.
Begynd med fedtsiden nedad.
Lad den tage lidt farve og lad lidt af fedtet smelte fra.
Steg den på alle sider, ca. 2 min. på hver side.
Krydr den med salt og peber og sæt den i ovnen på et stykke bagepapir og steg den 10 min. eller til den giver efter for et let tryk med en finger (så er kødet rosastegt).
Lad den hvile 10 min. inden den skæres i tynde skrå skiver.
Løgkompot:
Varm olien i en tykbundet gryde og vend løgene i.
Læg låg på og lad det simre for svag varme i ½ time.
Rør i dem et par gange undervejs.
Tag låget af og tilsæt vineddike, lidt salt og peber og svesker.
Lad det koge ind til en blank kompot.
Det tager ca. ½ time yderligere.
Selleripuré:
Bring sellerien i kog i bouillonen og lad den koge ½ time, gerne uden låg, så bouillonen også koger lidt ind.
Blend den længe, så den får en helt glat konsistens.
Juster evt. konsistensen med mere bouillon.
Kål med stegte æbler:
Sauter æblerne i smør på en teflonpande med timianblade 3 min. eller til æblerne er knapt møre.
Blancher kålbladene i rigeligt letsaltet vand i 2 min. lige før de skal serveres.
Lad dem dryppe lidt af i en sigte før de blandes med æbler og hakket persille.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(4 stemmer)
Opskriften er vist 20523 gange, og udskrevet 417 gange.
Kommentarer
lillian - 2011-11-14 17:23:20 det var en dejlig ret, løgkompotten skal jeg bruge fremover, den var virkelig lækker!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider