Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammefilet med 3 slags grønt

Lammefilet med 3 slags grønt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
400 g.lammefilet med tynd fedtkant
1 spsk.olivenolie
 
 Løgkompot
1 kg.rødløg i strimler
1 spsk.olivenolie
0.5 dl.mild vineddike, sherry- eller balsamico
6 udstenede svesker i tern
 
 Selleripure:
5 dl.bouillon (gerne kogt på brunede lammeben)
0.5 lilleselleri i grove stykker
 
 Kål med stegte æbler:
8 pigeonæbler i både
1 spsk.smør
 Blade af 1 kvist timian
10 savoykålsblade i strimler
0.5 bdt.hakket persille
 


Opskrift:

Tænd ovnen på 200°.

Rids fedtet i ruder med en skarp kniv uden at skære helt ned til kødet.

Steg lammefileten i olivenolie på en varm pande. Begynd med fedtsiden nedad. Lad den tage lidt farve og lad lidt af fedtet smelte fra. Steg den på alle sider, ca. 2 min. på hver side.

Krydr den med salt og peber og sæt den i ovnen på et stykke bagepapir og steg den 10 min. eller til den giver efter for et let tryk med en finger (så er kødet rosastegt).

Lad den hvile 10 min. inden den skæres i tynde skrå skiver.

Løgkompot:
Varm olien i en tykbundet gryde og vend løgene i. Læg låg på og lad det simre for svag varme i ½ time.

Rør i dem et par gange undervejs.

Tag låget af og tilsæt vineddike, lidt salt og peber og svesker. Lad det koge ind til en blank kompot. Det tager ca. ½ time yderligere.

Selleripuré:
Bring sellerien i kog i bouillonen og lad den koge ½ time, gerne uden låg, så bouillonen også koger lidt ind.

Blend den længe, så den får en helt glat konsistens. Juster evt. konsistensen med mere bouillon.
Kål med stegte æbler:
Sauter æblerne i smør på en teflonpande med timianblade 3 min. eller til æblerne er knapt møre.

Blancher kålbladene i rigeligt letsaltet vand i 2 min. lige før de skal serveres. Lad dem dryppe lidt af i en sigte før de blandes med æbler og hakket persille.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 18602 gange,
og udskrevet 350 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

lillian  -  2011-11-14 17:23:20
det var en dejlig ret, løgkompotten skal jeg bruge fremover, den var virkelig lækker!