Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rimbo boller

Rimbo boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 25 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.kold mælk
200 g.stuetempereret smør ell. margarine
1 spsk.sukker
6 dl.hvedemel
 
 Fyld:
75 g.smør ell. margarine
2 spsk.sukker
2 tsk.vanillesukker
 
 Pynt:
1 dl.flormelis
1 spsk.vand
 
 
Opskrift:
Smuldr gæren ud i skål. Tilsæt mælken og rør til gæren er opløst. Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og mel. Ælt det hurtigt sammen. Rul dejen ud til en firkant 40x40 cm, på et melet bord. Skær dejen ud i firkanter, 8x8 cm. Rør ingredienserne til fyldet sammen. Læg lidt fyld midt på hvert dejstykke. Buk de fire hjørner op omkring fyldet. Læg bollerne i små papirsforme og stil dem på en bageplade. Lad dem hæve tildækkede ca. 2 timer v/stuetemperatur. Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne midt i en 250°C varm ovn 5-8 min. I varmluftsovn v/ 200°C i ca. 8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist. Pynt med glasur lige inden serveringen.

Tips:

Frys de færdigbagte boller, men uden glasur eller ubagt, efter hævning. Bag dem ifølge ovntemperatur og bagetid som ovenfor.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (15 stemmer)

Opskriften er vist 16287 gange,
og udskrevet 403 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

lykke  -  2008-04-21 07:04:39
De er bare gode, elsker dem!