Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Surrib

Surrib, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : Svinekød - Kogeflæsk

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Surrib, billede 4 Surrib, billede 1 Surrib, billede 2 Surrib, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.magert stribet flæsk (kogeflæsk, ribbenstykke)
7 1/2 dl.vand
2 1/2 dl.eddike
2 tsk.salt
1 tsk.sorte peberkorn
4-5 laurbærblade
1 løg
 husblas
 
 
Opskrift:
Kødet koges i et helt stykke i vand og eddike tilsat salt, peberkorn, laurbærblade og det pillede løg, skåret i 4 dele. Koger ved svag varme i ca. 1 1/2 time. Kødet tages op og køler af.

Lad suppen stå til fedtet er stivnet, så kan det let fjernes. Derefter sies suppen. Suppen smages evt. til med lidt sukker og eddike.

Husblas svarende til suppens mængde blødes op i koldt vand og smeltes derefter i den varme suppe.

Sværen fjernes fra kødet, som skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Arranger nogle laurbærblade i bunden af et fad eller en skål, hæld lidt suppe over og lad det stivne i køleskabet.

Derefter lægges kødskiverne over og resten af suppen hældes over. Det hele stilles i køleskabet og er klar til servering nogle timer efter, når suppen er stivnet.

Kan med fordel laves et par dage inden servering, men kan ikke fryses.

Spises sammen med sønderjysk rugbrød, stærk sennep, evt. syltede agurker, - en snaps dertil er ikke at foragte. Kan også spises som hovedret med stuvede kartofler til.

Tips:

Surrib hører til på et sønderjysk frokostbord og er et 'must' til en sønderjysk julefrokost.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (82 stemmer)

Opskriften er vist 107586 gange,
og udskrevet 2946 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ove  -  2017-01-02 20:38:12
Hvorfor hedder det surrib??? Da jeg var barn og besøgte min tante i Tønder fik vi tit surrib inden vi skulle hjem sent om aftenen. Det bestod af ribben!! med lidt kød på (resten af koteletstykket, når kødet var såret fra????) liggende i et lerfad med en "fedt-overflade" og lidt gele. Så gnavede man benene og fik et stykke rugbrød til, og de voksne fik øl og snaps. Hvis ikke der er ben, hvorfor hedde det så sur-RIB?? Er der nogen som kender en opskrift på denne version?

Mia  -  2016-12-06 17:17:58
Alt for meget vand, forholdet skal være lige dele eddike og vand.

Peter   -  2012-12-22 13:18:30
Jeg har da altid lavet den i god tid og frosset den ned ! det kan den sagtens ;.)

smukke  -  2011-06-21 10:21:42
der skal lidt sukker i ellers smager det elendigt

æ aabenrae  -  2011-03-14 05:24:09
Prøv retten med sennep, rødbeder og RÅSTEGTE KARTOFLER; en fantastisk kombination.

Alex Livsnyder  -  2010-01-25 13:01:08
Jeg laver det hvert år til Jul " det behøves ikke at være Jul " det hører til enhver god julefrokost . Men super god opskrift her serveres det med hjemmelavet sennep og rødbeder Godt øl og en dram , det bliver slet ikke Jul hvis ikke det er på bordet . Og hvem tør risikere det ! Prøv også opskriften på Potkàse , det er lige så undværligt Hilsen Æ livsnyder

Josè  -  2009-12-02 23:39:45
Kommentar til Malthe, hvis du læser opskriften ordenligt igennem, står det at du skal koge det hele stykke flæsk, og derefter når det er blevet koldt skal du fjerne sværen, og skære kødet ud i skiver.. Jeg har lært i mit barndomshjem at man serverer rødbeder til, og ikke syltede agurker.

malthe  -  2009-08-21 14:19:49
undlad husblas... køb kød med fedt på... du skriver kødet koges i et stykke og viser et foto af kød der er udskåret ????

lotte Sverige  -  2008-06-11 13:35:03
Tak det er lige det jeg kan huske fra min barndom i Börkop

Lotte  -  2008-06-11 13:24:23
Jeg taker för receptet. Det var precis det jeg husker fra min barndom i Börkop inte så langt fra sönderjylland. Nu skall vi ha det till jul här i Nynäshamn hälsninger Lotte Larsson

black  -  2007-12-23 19:41:54
Det er noget af det bedste jeg længe har spist.

skibs'kokken  -  2007-12-20 04:51:19
kanon god....kan også laves af nakkesteg det har jeg også afprøvet med god resultat

kai  -  0000-00-00 00:00:00
der skal 5-6 nelliker i også

Rumlepotte  -  0000-00-00 00:00:00
Det er ikke sådan jeg laver det. Men det kan helt klart anbefales at smage det. Det er kæmpe godt.

Hans Lytje  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig "herreret" Jeg bruger som regel, at koge kødet sammen med et par grisetæer, det giver en god kraftig sky, og så kan man undlade husblas.