Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Stegt lammebov fyldt med krydret couscous

Stegt lammebov fyldt med krydret couscous, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Bønnesalat
1/2 kg.friske bønner, gerne blandet voks- og grønne bønner
1 lillerødløg, halveret og i strimler på langs
250 g.cherrytomater i halve
1 dl.snittede krydderurter fx bredbladet persille og mynte
 
 Marinade:
2 spsk.olivenolie
2 spsk.vineddike eller balsamico
1/2–1 tsk.sukker
 
 lammebov
1 lilleudbenet lammebov
 bomuldssnor til snøring
1/2 dl.citronsaft
 
 Fyld:
1/2 dl.couscous
1 dl.kogende vand
2 tsk.korianderfrø
2 tsk.spidskommen
1/2 dl.pinjekerner
1 spsk.olivenolie
1 finthakket løg
3 fedfinthakket hvidløg
1/2 tsk.stødt kanel
10 trådesafran
1/2 dl.finthakkede mynteblade
1/2 dl.lyse rosiner


Opskrift:

Bønnesalat:
Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. tre min. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i koldt vand, dræn dem og lad dem dryppe af.

Pisk olie og eddike sammen og smag til med sukker. Vend marinaden med bønner og løg og vend forsigtigt tomater og krydderurter i. Salaten har godt af at trække en times tid. Krydr med salt og peber.

Lammebov:
Hæld kogende letsaltet vand over couscousen og lad den trække til væden er opsuget.

Rist korianderfrø og spidskommen på en tør og hed pande ca. 20 sek. Stød krydderierne i en morter.

Rist derefter pinjekernerne på samme pande til de har taget lidt farve.

Tag pinjekernerne op og kom olie på panden. Sauter løg og hvidløg til løgene er klare.

Vend stødte krydderier, safran, couscous, mynteblade og lyse rosiner i og smag til med salt og peber.

Stegning:
Tænd ovnen på 160°.
Spred den udbenede lammebov ud og fordel fyldet på den. Rul den tæt sammen og snør den.
Stænk med citronsaft og salt og peber og læg den i et smurt ovnfast fad. Steg den ca. 5 kvarter eller til en stegetermometer viser 68°.
Tag lammeboven ud og lad den hvile 10 min. inden den skæres i skiver.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9177 gange,
og udskrevet 115 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu