Kvædegele

Kvædegele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Frugt - Kvæde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 kvæde
 vand
 
 Pr l. siet saft:
750 g.sukker
1 tsk.flydende atamon
 
Opskrift:
Skyl frugterne godt, skær kvædefrugterne i både og læg dem med skal og kerner i en gryde,som fyldes med det vand der lige dækker frugten. Kog blandingen til frugten bliver mør.

Hæld det gennem en si og lad saften løbe af.

Bland saften med lidt sukker og kog den til den tykner. Hæld på rene glas

Tips:

De vaskede kvæder koges, dækket med vand ½-1 time, hvis de er hårde.
Modne kvæder, der har fået frost, kan skæres itu med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 50470 gange,
og udskrevet 1279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-05-25 13:44:14
kan denne opskrift bruges til den type kvædegele, som man bruger til at skære i skiver og putte ovenpå f.eks. ost. det er meget typisk i spanien, at man køber et stykke kvædegele (membrillo), men jeg er i tvivl om, hvorvidt denne opskrift kan blive så stiv, at man kan skære gele'en i skiver ?

  -   2016-11-28 09:22:03
Hvor mange kvæder kommes i? gr. kg.

  -   2012-10-03 14:47:05
Kvædegele kan spises til alt, samt som smagsforstærker i sovs. Meget fornem smag.Delikat.

  -   2009-11-02 19:30:59
Man kan spise det på moden ost... en skive ovenpå

  -   2007-10-27 21:19:21
Hvad spiser man til/med kvædegele? Eller, hvad spiser man den til?