Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Abrikos-gulerodsflæsk

Abrikos-gulerodsflæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 65 stk.

SlikRet : Slik - Frugtflæsk

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
125 g.gulerod
3 dl.vand
250 g.tørrede abrikoser
250 g.sukker
3 bladehusblas
3 spsk.koldt vand
 
 Pynt:
100 g.tesukker
 
Opskrift:
Den skrabede gulerod koges mør i vandet. De skyllede abrikoser overhældes med det vand, hvori guleroden er kogt og stilles koldt, til dagen efter. Da males både gulerod og abrikoser gennem kødmaskinen. Sukkeret smeltes i mosen, der koges 5-10 min. under omrøring. Den udblødte husblas røres i. Massen hældes på et fladt fad, der umiddelbart forinden er skyllet i koldt vand, og tørres i stuetemperatur 2-3 dage. Da vendes konfekten på sukkerstrøet pergament og tørres på den anden side. Til sidst skæres konfekten i firkanter, der vendes i tesukker og gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene. Der bliver ca. 65 stk. konfekt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (9 stemmer)

Opskriften er vist 20953 gange,
og udskrevet 404 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

annecairn  -  2007-12-04 11:53:03
det mindermig om det min mor lavede under krigen, hun lavede en gullerodsmos der var kogt stiv, den rullede vi til kugler og trillede i groft sukker de var vores julekonfekt