Julekringle

Julekringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Julekringle, billede 4 Julekringle, billede 1 Julekringle, billede 2 Julekringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
evt. Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
evt. Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
evt. Pomerans, kandiseret 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
evt. Ren rå marcipan
   
Opskrift:
Dejen æltes godt sammen.

Rulles ud i stænger som fyldes med smør og sukker rørt sammen. Der kan også kommes rosiner eller andet godt i.

Bages uden hævning ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 83863 gange,
og udskrevet 2278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16775 (3994 kcal)
KJ pr. stk. 8387 (1997 kcal)
Vægt ialt 926 gram
Vægt pr. stk. 463 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1811 KJ (431 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 28.2 gram
Kulhydrat 40.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2010-12-27 20:37:04
Vi brugte 25 gram af hver af rosiner, sukat, pomerans og marcipan. Selve kagen skulle have 5-10 minutter mindre i alm. ovn end anført.