Juletræ

Juletræ, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
550 g.hvedemel
100 g.Brun farin
250 g.sirup
150 g.margarine
1 æg
3 tsk.kanel
2 tsk.natron
1 tsk.ingefær
1 tsk.kardemomme
0.5 tsk.nelliker
 
 Glasur:
125 g.flormelis
1 æggehvide
 evt. frugtfarve
 
Opskrift:
Dej:
Margarine, sirup og farin smeltes i en gryde, til det ikke knaser længere ( må ikke koge ). Stilles til afkøling.

Krydderier og natron røres i sammen med æg og halvdelen af melet. Lad dejen hvile til den er kold.

Imens laves skabelon af juletræet i pap. Et træ, som er ca 35 cm. højt og ca 25 cm. bredt, passer med dejmængden.

Dejen rulles ud i 1 cm.’s tykkelse og skæres ud efter skabelonen med en klejnespore eller kniv. Juletræerne lægges på en smurt bageplade og bages i en 200 grader varm ovn, 8-10 minutter. Lad dem køle helt af på en bagerist, før de dekoreres.

Glasur:
Rør flormelis og æggehvide til det er sejt. Del evt. portionen og tilsæt frugtfarve efter ønske.

Fyld glasuren i kræmmerhuse af bagepapir eller pergament og sprøjt den på.

Glasuren skal tørre mindst to timer, til den er helt tør.





karakterer:
Opskriften er vist 15450 gange,
og udskrevet 222 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Den smager kanon godt !!!