Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pumpernikel - Pumpernikkel

Pumpernikel - Pumpernikkel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
5 dl.knækkede rugkerner
5 dl.knækkede hvedekerner
1 l.vand
1/2 dl.honning
3/4 dl.olie eller 75 g smeltet smør
1 tsk.stødt kommen
 
 Endvidere:
10 g.gær
1 dl.vand
2 spsk.salt
850 g.grahamsmel
 
 
Opskrift:
Kom de knækkede rug- og hvedekerner i en stor skål og overhæld dem med 1 L kogende vand. Rør honning, olie og kommen i og dæk skålen med sølvpapir og lad det stå og trække ved stuetemperatur i 2 døgn.

Opløs gæren i 1 dl lunkent vand og rør gæren med salt og det meste af grahamsmelet. Dette røres sammen med kernerne. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. mere grahamsmel.

Smør to forme og fordel dejen heri. Lad brødene hæve 2-3 timer.

Sæt ovnen på 125 grader Celcius. Pensl brødene med vand. Dæk overfladen med sølvpapir, og tryk det ned langs siderne, så det er tætsluttende. Bag brødene 8 - 10 timer. Overfladen skal være mørk og kanterne slippe formen.

Slå brødene ud og pak dem ind i viskestykker, og lad dem hvile i mindst et døgn før der skæres af dem.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 19095 gange,
og udskrevet 300 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu