perleløg eller 3 bananskalotteløg i strimler på langs15 perleløg eller 3 bananskalotteløg i strimler på langs
3
kartofler i tykke skiver3 kartofler i tykke skiver
0.5
rodselleri i store tern0.5 rodselleri i store tern
6
nye eller 2 store gulerødder i tykke skiver6 nye eller 2 store gulerødder i tykke skiver
2
spsk.
sukker2 spsk. sukker
0.5
dl.
olivenolie0.5 dl. olivenolie
1
bdt.
dild1 bdt. dild
Opskrift:
Pisk citronsaft og hvedemel ud i 1 l vand.
Rens artiskokkerne så der kun er den spiselige del af dem tilbage.
Det gøres således:
Skræl stilken og skær toppen af dem lige over bunden, halver dem på langs og fjern hårene med en lille urtekniv. Trim dem med en urtekniv så de groveste dele af bladene omkring bunden skæres væk.
Læg artiskokkerne i citronvandet efterhånden som de er færdige, så de ikke bliver brune.
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.
Læg de halve artiskokker i et stort, dybt ovnfast fad.
Læg de andre grønsager omkring artiskokkerne, drys med sukker, peber og salt, og fordel olien over.
Si ca. 4 dl af citronvandet og hæld det over grønsagerne.
Dæk med folie.
Bag grønsagerne til de er møre ca. 5 kvarter.
Server dem lune eller kolde med nippet dild.
Spis brød til
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(12 stemmer)
Opskriften er vist 51842 gange, og udskrevet 846 gange.
Kommentarer
- 2011-11-03 19:11:52 Smager sindsyg godt hvis:
Ingen Arstiokker, ingen kartofler, ingen sukker.
Sødmiddel og Chilisauce skal puttes i istedet.
Selleriroden koges et kvarters tid inde, hvor så det hele steges på en pande!
- 2010-09-17 23:11:06 HVOR-HVORNÅR SKAL MEL BRUGES??????
malthe - 2008-07-05 15:22:48 lyder lækkert, kan det også lade sig gøre på grill?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider