Marshmallows

Marshmallows, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.sukker
 dl.vand
1 spsk.flydende glukose
30 g.gelatinepulver/husblas
2 spsk.klar pomerans eller rosenvand
 lidt farve- og smagsstoffer
2 æggehvider stivpiskede
 flormelis
 majsmel (sigtet).
Opskrift:
Sæt en tykbundet gryde over komfuret på middel varme med sukkeret, glukosen og 2 dl af vandet. Rør konstant, til sukkeret er helt opløst. Bring opløsningen i kog uden at røre. Øg varmen og kog, til sukkeropløsningen når en temperatur på 125 - 130 grader.

Udblød gelatinen i resten af vandet tilsat klar pomerans eller rosenvand i 5 - 10 minutter. Opløs derefter gelatinen forsigtigt over kogende vand. Tilsæt farve- og smagsstofferne nu, hvis det ønskes.

Bland sukkeropløsningen med den smeltede gelatine. Pisk konstant med piskeris og hæld lidt efter lidt hele blandingen i de piskede æggehvider. Fortsæt med at piske, til blandingen er en tyk, hvidlig masse, der er så stiv, at den holder sin facon. Oliér en form, eks. en bradepande, og beklæd den med bagepapir, oliér igen og pudr den med en blanding af flormelis og majsmel (halvt af hver).

Vend Marsmallowblandingen ud i formen, glat den med en paletkniv og lad den stå nogle timer, gerne natten over. Løsn blandingen i kanten med en kniv. Drys flormelis ud på en marmorplade eller bord og hæld Marsmallowblandingen ud på det. Pudr et tykt lad flormelis over blandingen og vent 1 time for at give den mulighed for at tørre og danne skorpe.

Så skæres den i kvadrater. Massen kan have tendens til at hænge fast i kniven eller formen. Oliér kniven, rengør den og forny olielaget undervejs. De udækkede overflader pudres med flormelis og majsmel. Lad stykkerne stå og tørre mindst 1 time på bagerist.

Man kan også overtrække Marshmallow med fondant (i forskellige lyse farver) eller med chokolade.

Holdbarhed ca. 2 uger


karakterer:
Opskriften er vist 12477 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu