Vingummi

Vingummi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vingummi, billede 4 Vingummi, billede 1 Vingummi, billede 2 Vingummi, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 g.sukker
3 g.kartoffelmel
3 g.citronsyre
1 tsk.frugtfarve
2 dl.vand
10 Husblas, blade
 evt. smagsstoffer f.eks. citronessens
 isterningeposer
Opskrift:
Sæt husblasen i blød i en skål med koldt vand i 10 min. Bland alle ingredienser i gryden. Varm blandingen op under omrøring og sluk derefter for varme Vrid husblassen. Tilsæt den opblødte husblas og rør rundt til den er smeltet. Afkøl så gryden i kold vand. Hæld væsken op i en eller to isterningeposer. Læg posen i køleskabet indtil vingummien er størknet. Din vingummi er færdig.





karakterer:
Opskriften er vist 224710 gange,
og udskrevet 3055 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (519 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-11-23 10:52:44
Nem og hurtig slik som smager godt

  -   2021-07-08 10:02:16
Lavede dem den anden dag og kom i mangel af bedre lidt lakridsaroma i. Kogte massen godt ind og så op i chokoladeforme og i fryseren i en times tid. Syntes, at de blev ok. Vil have købe colaaroma og prøve at lave colavingummi og evt..lave en dobbeltportion og prøve at lade det ene hold tørre, så de måske.bliver lidt mere faste. Men godkendt herfra

  -   2021-02-24 23:20:43
når jeg laver dem bruger jeg halv vand og halv saft og så tilsætter jeg tuttifrutti smag , så sys jeg de er super gode

  -   2021-02-07 16:20:06
Skal man bruge citronsyre? ❤️

  -   2020-09-29 21:59:42
Delicious!! Yummy, mums....!

  -   2017-12-08 19:09:31
Kan man finde alt her inde? Den er rigtig god

  -   2017-07-24 15:16:34
Der er jo ikke vingummi, det er gele.

  -   2016-07-29 14:49:46
fasthed og bid det er vigtigt at koge sukker kartoffelmel og vand til sirup... dvs at temperaturwn skal op på godt 130grader. tilsæt derefter gelatinen opløsr i vand...kartofelmel kan undlades men det er stivelsen der giver sejhed. ønsker man vinfumierne hårdere skal de dehydrere.. på almindelig dansk tørre... gerne i en uges tid....i et køligt tørt rum... jo mindre størrelse jo kortere tid...

  -   2016-02-28 23:06:01
God vingummi. 1. Køb en sodavand ( lige gyldigt hvilken ), op i en gryde og minimal varme 2. Lad din husblas ligge i "blød" i 10minutter. 3. Kom husblas i gryden ( hvor din sodavand er ) 4. Mix det sammen. 5. Hæld væsken tilbage i sodavands flasken. Profit

  -   2016-02-16 19:14:49
Synes det mere minder m frugtfele, men smager godt. De bliver ikke som rigtige hårde vingummier, desuden er Frugtgeleen meget svær at få ud af poserne. Jeg smeltede det om og hældte op i silikone chokoladeforme smurt med en anelse olie, Måske skulle i rette opskriften, til at hælde det i Silikoneforme. Eller finde et produkt der gør dem til vingummier.

  -   2016-01-14 13:41:30
En gele masse som slet slet ikke kan komme ud af en isterninge pose.

  -   2015-10-29 11:47:06
Prøv dog med gelatine i stedet for husblas. Gelatinen er det der gør "rigtige" vingummier gummiagtige!

  -   2014-09-05 16:25:17
Har lavet dem og de smager bare ikke godt! Det er som gele' ikke vingummi!

  -   2014-05-14 21:32:00
Hej, har lige lavet dem med 55 g perfect fit (sødestof) i stedet for sukke, da jeg har sukkersyge. Jeg brugte cola smag. Jeg syntes resultatet blev temmelig godt, dog kan man godt smag at det er sødestof og ikke rigtig sukker. De blev lidt syrlige, så hvis de skal være mere søde skal der nok lidt mere sødestof til. Jeg fandt nogle isterningposer med hjerter, så de er lidt sjovere end de almindelige firkantede. Dejlig nem opskrift :-)

  -   2014-02-08 13:58:56
Hvad er det der kartoffelmel for noget. Syntes den er alt for svær ved ikke hvad halvdelen af tingene er

  -   2012-08-29 13:38:24
Kommer det til at mage som rigtige vingummi

  -   2012-07-07 16:30:56
Kan ikk' lide konsistensen. Det er lissom bare gelatine og vand. Det har ikke denne her gummiagtige hvor den ligsom hænger sammen. Det skiller nemt.

  -   2012-07-06 15:05:08
bare kom mere stivelse i ;)

  -   2012-06-20 22:17:37
hvad er de der husblas for noget

  -   2012-06-10 16:45:13
Jeg har lavet dem med jordbær syltetøj som smagsstof og det er godt! men de bliver helt gele agtige... er der noget man kan gøre for at få en anden konsistens?

  -   2012-06-05 15:52:53
Det lyder lækkert, ser også lækkert ud :)

  -   2012-05-17 12:38:17
Synes de er meget svære at få ud af posen igen.. Men de smager godt :)

  -   2012-01-06 12:16:03
de smager totalt godt og man skalo bare sætte sig og nyde dem m.v.h pigerne i køknet

  -   2011-11-23 11:27:42
? Det er da ikke vingummi men gele!! Stakkels unger!

  -   2011-08-21 21:27:40
Den er rigtig god :)

  -   2011-06-05 16:38:08
Husk at få fat i en brevvægt el.lign. da det er meget små mængder citronsyre mm.

  -   2011-02-25 18:13:17
DET SER GODT UD

  -   2011-02-13 09:03:34
jeg syndes de smager godt i sær med apelsin smag

  -   2011-02-03 22:47:54
bliver det som vingummi eller gele

  -   2010-10-24 11:40:43
Prøvet den 2 gange nu, første gang kogte vi det kun lige op, altså så sukkerlagen kom i kog, de bliver jo faste nok, men mere som en fast gele, ikke noget der ligner vingumme. Anden gang havde vi set en anden opskrift hvor sukkerlagen skulle op på 140-150 grader C, men vi syntes at lagen svandt meget ind, så vi lod den kun komme op på 102 grader C. Vingummierne blev meget bedre med ikke helt rigtige, så den skal nok op på 140 grader C, men så bliver der nok kun 1/4 frysepose vingummier.

  -   2010-10-15 00:58:59
Til alle dem der spørger om temperatur: Det skal bare være varmt nok til at smelte husblassen i, så 35-40 grader er nok. Resultatet blev en gelé-agtigt masse, smager meget godt, men ikke lige hvad man forbinder med Vingummi.

  -   2010-02-22 17:44:37
Kan man lade være med at bruge kartoffelmel, nu når der kun skal 3g i? Eller kan man bruge noget andet i stedet for?

  -   2009-11-13 19:02:05
Hvor lang tid tager det at lave dem? (:

  -   2009-06-25 19:41:16
de er nemme at lave men er de så gode

  -   2009-02-28 18:55:33
De smager okay men de er ikk de bedste!

  -   2009-02-22 12:52:38
man kan også bare bruge saftevand.

  -   2008-12-09 15:57:08
Det smager sjovt... Det var rigtigt sjovt at lave :)

  -   2008-11-25 20:09:49
De smager bare godt!! Men der måtte stå lidt mere nøjagtigt hvad man skulle gøre... Ellers se bliver de bliver rigtig gode, og de er nemme at lave;)

  -   2008-06-15 13:15:04
Vi lavede dem også i natur/teknik, og de kom ikke til at smage godt! Hilsen aynonm

  -   2008-03-28 14:55:02
smager hammer godt har lavet dem mange gange. laver dem tit til fredags hygge. der skal kun få dråber smagsstoffer(10) men hvis man vil have dem til at smae af meget (20)

  -   2007-11-20 15:19:56
Heej,, har lavet dem i natur teknik. det kom ik tl at smage ret godt. Det var fordi at vi ikk havde det rigtige essens. vi havde kun-rom essens-mandel essens- og vanillie essens. men hvis man bruger citron essens tror eg det kommer ti at smage godt;b

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her