Morceller (konfekt)

Morceller (konfekt), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Fondant

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
500 g.sukker
1 ¼ dl.vand
1 tsk.glukose (druesukker)
1 tsk.eddike
 
Opskrift:
Alt sættes over ilden, bringes i kog, skummes og koeges ca. ¼ time.

Om cremen er kogt tilstrækkeligt, afgøres på følgende måde:
Man tager lidt af cremen i en spiseske og holder denne under en rindende vandhane eller i koldt vand. Kan cremen da formes til en rund blød kugle er den færdig. Den hældes derefter på en med koldt vand vædet marmorplade, stænkes med koldt vand og står her, til den er lidt afsvalet. Den omrøres nu, enten med en spartel eller paletkniv, der forinden er vædet i koldt vand, og bearbejdes indtil den er sej.

Denne creme kan anvendes på mange forskellige måder, dels til fyld og dels til overtræk. I begge tilfælde er den lettere at behandle, hvis den laves nogle dage før den skal bruges, og henstår da dækket med et opvredet klæde.


Fondant anbringes i en skål der sættes i vandbad, hvor den smeltes og tilsættes småtskårne kandiserede frugter, f.eks. kirsebær, pærer, sukat eller lignende, ligesom man også heri kan blande frugtfarve og essens.

I en blikform med lav kant anbringes et stykke tyndt udrullet marcipan, herpå hældes cremen. Når den er kold, kan den optages sammen med marcipanlaget, og begge dele udskæres i lange, tynde strimler.

Tips:

Det kan imidlertid hænde, at cremen ikke vil ”holde sammen”. Dette skyldes at den er kogt for længe. Man kan da igen forsøge, ved at koge cremen med lidt koldt vand


karakterer:
Opskriften er vist 17294 gange,
og udskrevet 168 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu