Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mandelknopper (konfekt)

Mandelknopper (konfekt), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Fondant

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.sukker
1 ¼ dl.vand
1 tsk.glukose (druesukker)
1 tsk.eddike
 
Opskrift:
Alt sættes over ilden, bringes i kog, skummes og koeges ca. ¼ time.

Om cremen er kogt tilstrækkeligt, afgøres på følgende måde:
Man tager lidt af cremen i en spiseske og holder denne under en rindende vandhane eller i koldt vand. Kan cremen da formes til en rund blød kugle er den færdig. Den hældes derefter på en med koldt vand vædet marmorplade, stænkes med koldt vand og står her, til den er lidt afsvalet. Den omrøres nu, enten med en spartel eller paletkniv, der forinden er vædet i koldt vand, og bearbejdes indtil den er sej.

Denne creme kan anvendes på mange forskellige måder, dels til fyld og dels til overtræk. I begge tilfælde er den lettere at behandle, hvis den laves nogle dage før den skal bruges, og henstår da dækket med et opvredet klæde.


Fondant anbringes i en skål, der sættes i vandbad. Når den er flydende, tilsættes skoldede, fintskårne mandler. Mandelknopperne afsættes som uensartede toppe på olieret papir

Tips:

Det kan imidlertid hænde, at cremen ikke vil ”holde sammen”. Dette skyldes at den er kogt for længe. Man kan da igen forsøge, ved at koge cremen med lidt koldt vand


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12335 gange,
og udskrevet 114 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu