Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fondant eller grundcreme (konfekt)

Fondant eller grundcreme (konfekt), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Fondant

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.sukker
1 ¼ dl.vand
1 tsk.glukose (druesukker)
1 tsk.eddike
 
Opskrift:
Alt sættes over ilden, bringes i kog, skummes og koeges ca. ¼ time.

Om cremen er kogt tilstrækkeligt, afgøres på følgende måde:
Man tager lidt af cremen i en spiseske og holder denne under en rindende vandhane eller i koldt vand. Kan cremen da formes til en rund blød kugle er den færdig. Den hældes derefter på en med koldt vand vædet marmorplade, stænkes med koldt vand og står her, til den er lidt afsvalet. Den omrøres nu, enten med en spartel eller paletkniv, der forinden er vædet i koldt vand, og bearbejdes indtil den er sej.

Denne creme kan anvendes på mange forskellige måder, dels til fyld og dels til overtræk. I begge tilfælde er den lettere at behandle, hvis den laves nogle dage før den skal bruges, og henstår da dækket med et opvredet klæde.

Tips:

Det kan imidlertid hænde, at cremen ikke vil ”holde sammen”. Dette skyldes at den er kogt for længe. Man kan da igen forsøge, ved at koge cremen med lidt koldt vand


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 39614 gange,
og udskrevet 484 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Rikke  -  2012-02-15 11:53:53
Dette er ikke fondant, men et snævert svar på frosting :)

Hanne   -  2010-12-21 13:19:37
Opskriften er fuldstændig lig med opskriften fra Suhrs kogebog - en dansk kogebog, som bestemt ikke står tilbage for frk. Jensens. Kogetemperaturen må maks.være 118 grader og kun til alt er smeltet - kogetiden er afhængig af den nævnte "karamelprøve".

Sanne  -  2010-08-16 18:00:24
Hvilken hvis Eddike ? hvad hedder den ?

Sanne  -  2010-08-16 17:59:33
Jeg er fuldstændig enig med stine, men det jeg har gjort er at tilsætte farvestof i og derefter pisket den til den blev stift for derefter at bruge den på kage

Lise  -  2010-04-24 15:36:59
Man skal selvfølgelig bruge hvid eddike, og ikke den brune eddike

Stine  -  2009-07-14 15:41:10
det er det værste jeg nogensinde har prøvet! fondanten er nærmest gul og ser meget uappetitlig ud, jeg kan kun formåde at du har glemt at skrive en ingrediens eller har opskrevet en forkert fremgangsmåde! brugte ganske alm sukker som du skriver, alm edike til madlavning og vand, men det kan ikke anbefales til smukke kager eller lign. mange hilsner stine

susanne  -  2008-10-28 17:19:40
er dette også opskriften på fondant eller kun creme ??