Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bolchemasse (Bolcher, Bolsjer)

Bolchemasse (Bolcher, Bolsjer), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Bolcher - Bolche

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
450 g.sukker
125 g.dextrose (druesukker)
1 - 1,5 dl.vand
 Smagsstof og evt. farve & pulver
 
 


Opskrift:

Hæld sukker, dextrose og vand i en kasserolle, og skru op på ca. 3/4 varme. Varm langsomt uden omrøring sukkermassen op til 162 grader. Det tager omkring 15 min.

Når de 162 grader er nået, tager du gryden af varmen og dypper bunden et kort øjeblik i koldt vand. Lad den varme bolchemasse køle ned til omkring 120 grader.

Hæld massen ud på en bradepande eller bolcheplade. Evt. pulver fordeles med en sigte. Smagsstof og evt. farve hældes/dryppes ud over massen. Bland bolchemassen med en spartel eller gaffel.

Når massen er afkølet og har konsistens som en almindelig dej kan du med hænderne rulle massen til pølser, som du med en saks kan klippe i passende stykker. Pølsen kan evt. drejes en 1/4 omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede.

Bolcherne kan pudres med 3 del flormelis og 1 del kartoffelmel eller talkum så de ikke hænger sammen. Gemmes i glas eller dåser.

Tips:

Det skal du bruge:
1 bradepande eller bolcheplade
1 kasserolle (aluminium)
1 saks
1 termometer (Max. 200 grader)
2 spartler eller gafler
Evt. et par olierede handsker (så du ikke brænder hænderne)
Glas eller dåser til opbevaring af de færdige bolcher

Bradeplade, spartler og evt. handsker indsmøres i planteolie.


Alle dele der har været i berøring med bolchemassen sættes i blød i koldt vand i nogle timer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (204 stemmer)

Opskriften er vist 84784 gange,
og udskrevet 1235 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jesper  -  2019-01-27 23:35:54
OMRØRING: Det er IKKE godt at røre rundt i bolchemassen under opvarmning. Lad være med det. I risikerer at sukkeret krystaliserer og så får I nogle rigtigt møgbolcher. ALU GRYDER 2019: Undgå gryder af aluminium til bolchelavning - aluminium er et skadeligt metal, som blandt andet kan øge risikoen for Alzheimers demens og sklerose. Alugryder afgiver en smule aluminium, så brug en jerngryde og tag et jern-kosttilskud gennem bolcherne i stedet.


  -  2017-02-12 15:30:29
God opskrift


Mikkel  -  2016-12-16 14:04:14
Ligegyldigt hvad gryde du bruger! Druesukker er kun til at sænke arbejdstemperaturen, men det gør bolcherne bløde og klistrede hvis man gør som i denne opskrift, brug 500gr sukker, 1.5 dl Spraytørret glycose (det er det professionelle bruger og gør bolcher sprøde og hinder de klistre) og 0.5 dl druesukker, opvarm til 165°c og ikke mere, når det rammer 140°c så skal man røre med en ske indtil de 165°! lakrids pulver og aromaer skal i når det er nedkølet, for at undgå smagsstoffer brænder af. så får du perfekte bolcher. bajramibolsjer dk kan oplyse og sælge jer alt i skal bruge.


Helene  -  2016-10-18 10:07:25
Hovedløst! ALDRIG brug aluminium gryde til bolsjer!


  -  2012-12-07 14:23:29
Kan man undvære pulver?


Til nana!  -  2012-01-03 18:05:19
Nana: du kan også bare bruge en termometer!!


MIG  -  2011-11-26 19:26:58
Hvad vil der sek, hvis man udelader druesukkeret??? -Kan man det???


Yalle  -  2010-10-19 21:53:42
Inde på http://www.bolsjehuset.dk kan i finde en video der viser hvordan man laver bolsjer. Det ser ret nemt ud.


bagerpigen  -  2009-10-01 15:47:08
pulveret skal være citron syre hvis det skal være surt og syrligt. sukkerpulver hvis det er søde. saltpulver til fx lakrids bolcher. hvis det ikke skal være alt for sødt skal man bruge noget pulver der næsten ingen smag har.


Hjemkundskabs elev  -  2009-06-16 16:41:45
Hej Drejer... Pulveret er citronsyre.


øøhm  -  2009-04-28 20:57:10
nana du skruer op på 6 altså tænk hilsen d. 13 årige


Drejer  -  2009-02-23 20:11:45
Hvad er det for noget pulver der eventuelt skal bruges???


abm  -  2008-05-19 14:11:21
Til Nana. Det er sukkermassen, der bliver 162 grader varmt. Ex vand det koger er 100 gader, så jeg ville sætte komfuret på 12 og passe på det ikke brænderpå. Smil


nana  -  2008-01-08 15:58:49
hvordan kan man skru op på 162 på et komfur.........ved mig er der kun op til 12


Isabella  -  2007-12-07 17:27:58
Super opskrift! Jeg vil lave det i weekenden. :)


Emilie  -  2007-02-11 22:17:42
Julie, de kan også købes i Panduro hobby


Christina  -  2006-12-23 12:53:15
Kan købes i Matas


Julie  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor køber man farve- og smagsstofferne henne :-) ?


trille  -  0000-00-00 00:00:00
man skal have en rustfri gryde


trille  -  0000-00-00 00:00:00
der står i bøger at man skal bare have en rustfri gryde!!!


Morten  -  0000-00-00 00:00:00
hvilken slags gryde skal bruges


Qrelle  -  0000-00-00 00:00:00
skal der bruges aluminiumsgryde eller ej??


rikke  -  0000-00-00 00:00:00
godt


cj  -  0000-00-00 00:00:00
brug ikke en aleminiumsgryde