Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvid gløg

Hvid gløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 fl.hvidvin/rigtig cider
 brun rom, mindst 2 dl, gerne mere
4 stjerneanis
4 tykke skiver frisk ingefær
 en halv revet muscatnød
20 sorte peberkorn
2 kanelstænger
4 allehånde
4 enebær
1 tsk.hel coriander
1 stk.laurbærblad
1 citron skrælen heraf
 rørsukker
 
 
Opskrift:
Det skal være hele krydderier, de stødte gør gløggen uklar, og smager støvet.

Knus krydderierne lidt i en morter, eller med et bredt knivblad mod et bræt.

Kom dem med citronskrællen i en gryde med 5 dl vand og kog det sagte en halv time. Lad det trække til det er koldt, gerne til dagen efter.

Varm vin/ cider, og den siede ekstrakt op til lige under kogepunktet. Smag til med sukker, og kom rommen i i sidste øjeblik.

Man kan lade en enkelt stjeneanis flyde rundt i hvert glas, og man kan også give hver en kanelstang til at røre rundt med.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 32993 gange,
og udskrevet 887 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2011-12-13 23:54:16
er det ikke Camilla Plums hvide Gløgg ??? men den er også god ;-)

Den skarpe  -  0000-00-00 00:00:00
Camilla Plum´s opskrift... Se også kogebogen: Mors mad