Karamelsovs

Karamelsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Dessertsauce

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Karamelsovs, billede 4 Karamelsovs, billede 1 Karamelsovs, billede 2 Karamelsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.25 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smelt sukker. Kom kogende vand i. Brug en stor gryde, da der sker en "eksplosion" når vandet kommer i. Lad det blive til en flydende sovs over stærk varme og konstant omrøring. Lad den køle af. Det er vigtig, at sovsen og flødeskummet har samme temperatur når det blandes sammen, ellers vil sovsen gryne.


karakterer:
Opskriften er vist 115055 gange,
og udskrevet 1958 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6989 (1664 kcal)
KJ pr. Pers. 1747 (416 kcal)
Vægt ialt 741 gram
Vægt pr. Pers. 185 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 942 KJ (224 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 26.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Inge Bünning  -  2012-12-23 14:35:32
I vores hjem har vi altid fået karamelsovs til vores ris á la mande juleaften, helt tilbage fra min mormors tid og til idag hvor juleaften holdes hos min datter. Enkelte familiemedlemmer får serveretkirsebærsovs.

Ove Christensen  -  2012-12-18 14:29:22
Ja, fløden piskes til skum og blandes med karamelvandet. Blandes igen før brug.

Outlaw  -  2010-07-05 12:59:37
Når sovsen gryner betyder det at den bliver lidt 'melet' altså at der kommer små stykker i.

Mai  -  2010-04-14 09:59:18
Skal man piske fløden til flødeskum, og hvad betyder det at sovsen vil gryne?

  -  2008-09-28 14:04:05
det er en godt hjemmeside for vis men ikke hved hvor dan man gør så bage gå ind på den godehjemmeside kogebog.dk