Roscon de reyes

Roscon de reyes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 pk.gær
1 ¼ dl.varm mælk
10 dl.hvedemel
1.2 dl.sukker
5 æg
½ tsk.salt
2 spsk.mørk rom
2 tsk.orangevand, kan købes på apoteket
1 tsk.appelsinskal
1 tsk.citronskal
115 g.blødt smør
 
 Pynt:
1 ¼ dl.mandel, splinter eller flækkede
1 ¼ dl.kandiserede frugt
1 spsk.perlesukker
 
Opskrift:
Hæld gær, mælk, 1 ¼ dl. mel og 1 tsk. sukker i en skål og bland godt. Dæk det til og lad det stå et varmt sted i ca 45 minutter, indtil det begynder at boble. Slå 4 æg ud og rør dem i sammen med salt, rom orangevand, både citron- og appelsinskal og 2½ dl. mel. Rør indtil den er jævn.

Skær smørret i 5 portioner og tilsæt dem 1 ad gangen, blend hver portion i før den næste. Bland det sidste mel med sukkeret og tilsæt det af 2 gange. Ælt indtil at dejen ikke hænger ved hånden. Smør en skål og læg dejen heri, Dæk til med plastik og et klæde, stil det et varmt sted i ca 1 time.

Slå dejen ned og form den til 1 eller 2 kugler. Pres fingerne ned i midten af dejen og træk og pres dejen udefter. Læg ringen på en smurt bageplade (Dejen kan også lægges i en ringform). Dæk dejen og lad den hæve til ca. dobbelt størrelse, ca 1 time.

Sæt ovnen på 375 grader. Pensl kagen med det sidste æg, drys med mandel flagerne, arranger de kandiserede frugter på toppen, og drys til sidst med perlesukker. Bag kagen indtil den er gylden og lyder hul, ca 25-30 minutter for 2 små og ca 35 minutter for en stor.

I den oprindelige opskrift på engelsk står der man kan pynte dejen med porselæn- eller metal figurer, men meningen med dette var uklar så det har jeg undladt i den danske version


karakterer:
Opskriften er vist 9154 gange,
og udskrevet 131 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Pernille  -  2021-12-30 14:46:21
Metal figuerne skal i dejen ligesom vores mandel i risalamande

Cathrine  -  2019-01-09 17:00:13
Metal eller porcelænsfiguren gemmes i dejen- og den der finder den har så denne ære. Hvis det er voksne der deler den er det traditionen at den det får figuren skal betale for kagen.. ofte snyder man så det er børnene der får den - lidt ligesom vores mandelgave

sana  -  2010-12-31 15:37:55
Der skal en porcelæns figur af jesus ind i kagen, og den der finder denne figur skal bla. sørge for kagen til næste år, desuden skulle det bringe held for året, og man er konge eller dronning for den dag.

Kamilla  -  2010-12-06 20:18:00
Efter spansk tradition er meningen med porselænsfiguren er at den skal inden i kagen, og derved er en lille 'overraskelse' :-) Nogen gør det at den der får gaven betaler for kagen.. Desuden er det også meget brugt at putte de kandiserede frugter i dejen.

Dorthe Dominicussen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg kan så tilføje at der ikke skal pyntes med figurer, men de skal indbages i dejen. Den der i sit stykke kage finder figuren bliver kronet til konge, og den der finder en gemt stor bønne i kagen skal betale.