Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Skinketærter

Skinketærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
tærte 1 tærte
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Skinketærter, billede 4 Skinketærter, billede 1 Skinketærter, billede 2 Skinketærter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
300 gram Skinketern, kogte
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
150 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Muskat
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Smuler smøren i melet og tilsæt ymer og ælt dejen godt. Dejen stilles koldt i mindst 3 timer, gerne natten over.

Skinken skæres i terninger Champignon renses, skæres i skiver og ristes på panden i lidt smør, indtil al væden er fordampet Osten rives

Halvdelen af dejen rulles ud og en tærteform ca. 24 cm. i diameter beklædes Halvdelen af oste kommes i formen, herefter skinken og champignon, peber og muskat og til sidst resten af osten.

Den anden halvdel af dejen rulles ud og lægges på som låg Kanten stæres til, bukkes om og trykkes hele vejen rundt med en gaffel Til sidst pensles med æg

Tærten bages ved 225 grader C. alm. ovn i 25 minutter.

Tips:

Af rester af dejen kan der udskæres blomster og blade eller andre figurer, til at pynte tærten med. Figurerne lægges på den penslede tærte og pensles også med æg inden tærten kommes i ovnen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (18 stemmer)

Opskriften er vist 109703 gange,
og udskrevet 2623 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15169 (3611 kcal)
KJ pr. tærte 15169 (3611 kcal)
Vægt ialt 1470 gram
Vægt pr. tærte 1470 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1031 KJ (245 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 16.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kk  -  2014-04-08 17:52:37
Godt nok tog jeg og halveret ymeren men stadig lækker

Per  -  2010-04-21 19:39:20
Smørret alene var nok til at kunne ælte dejen, og undlod at tilsætte ymeren da dejen ville være blevet umulig at ælte. Men den bagte dej blev meget tør, så måske man skal halvere mængden af både smør og ymer.

Lyster  -  0000-00-00 00:00:00
den lyder rigtig god