Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tarte flambé

Tarte flambé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Svinekød - Røget flæsk

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Tarte flambé, billede 4 Tarte flambé, billede 1 Tarte flambé, billede 2 Tarte flambé, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
100 gram Svinefedt. afsmeltet
1.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
300 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
300 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Dej:
Fedt og vand koges op så fedtet smelter og afkøles igen. Saltet blandes i melet i en skål og fedtmassen æltes gradvist i til en fast glat dej. Dejen dækkes med plastfolie og hviler i køleskabet en lille times tid.

Imedens laves fyldet:
Løg skæres i ringe og steges i smør til de bliver gennemsigtige, smages til med salt og peber og tages af panden, hvorpå flæsket brunes, i regelen er fedtstof ikke nødvendigt. Creme fraice, fløde og æg piskes sammen med salt. Løg og bacon skåret i 2x2 cm. tern vendes deri.

Dejen halveres og rulles ud i rektangeler på størrelse med pladen. Fyldet fordeles på de to bunde, som bages ved 250 grader C. alm. ovn (gerne varmere, hvis ovnen kan) ca. 15-20 min. hver.

Serveres rygende varme.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 29173 gange,
og udskrevet 777 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14985 (3567 kcal)
KJ pr. Pers. 3746 (891 kcal)
Vægt ialt 1403 gram
Vægt pr. Pers. 350 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1068 KJ (254 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 21.8 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2014-11-08 17:43:49
pas på med alle målene - de passer ikke ! dejen er næsten flydende , og fløde/cremefraice blandingen ER flydende, og bliver derfor ikke på bunden

Jonas D  -  2011-10-29 22:46:24
Jeg har lavet den et par gange med creme fraiche med rå løgringe og salt og peber i. Derefter bacon og til sidst blåskimmelost på, så det blev bygget op som en pizza. Og ja, bunden skal være super tynd..

Per  -  2010-10-06 14:19:49
Kender ikke denne ret, men vi har førsægt os med denne, og men har lidt svært ved at få den til at passe på forklaringen.
Dejen står der sat den skal ætes, men den bliver helt flydende, så den skal røres sammen, efter en time i køleskabet er den blevet ok fast, men den smelter hurtigt igen og bliver svær at arbejde med.
Hvis dejen skal rulles ud i stænger, og der ikke bliver lavet en kant på dejen, så vil fyldet da flyde ud.
Vi rullede/trykkede dejen ud rundt, og lavede en kant på dejen, og alligevel kunne vi ikke få plads til alt fyldet.

Svenskeren  -  2009-12-30 20:16:26
tror denne variant hedder Forestiére. Fyldet kan også være andet, fx. husker jeg at de har "4 slags oste" (bl. a. den regionale Munster)og jeg husker også at de steder vi spiste denne egnsret i Riquewihr dryssede ost over

Torben  -  2008-10-17 17:43:05
Netop hjemvendt fra Alsace, er jeg nødt til at skrive og fortælle at Tarte Flambe sandelig også kan fåes med ost på som Lone ellers skriver at den aldrig serveres med ost. Jeg fik en rigtig dejlig tarte med Munster ost på Torvet i Eguisheim

Bent  -  2008-08-24 19:11:30
meget lækker creme. I Alsace smøres cremen på, hvorefter fyldet placeres oven på denne. Jeg kom lidt maizenamel i den opvarmede creme af samme grund. Et lille tip fra Alsace: Erstat saltet med sukker og vanille i cremen. Kom tyndtskårne æbleskiver på. Flamber den færdige tærte med Calvados

  -  2008-02-29 11:39:35
Jeg har selv lavet og smagt den med 2 forskellige slags bacon på og blåskimmel ost. Det smagte fantastiskt. Og man kan jo altid lave forskellige varianter ang fyld som man lyster. Men jeg foretrækker klart bacon og blåskimmel..

Lone  -  2008-02-26 11:04:51
Tærten er fra Alsace, hor den nærmest er en nationalret. Den bliver aldrig serveret med ost på og dejgen er så tynd, at man kan trille tærten sammen og spise den med fingrene.

  -  2008-02-26 11:01:44
Det er en kaloriebombe af dimensioner og det tager tid at lave den. Men den smager vidunderligt.

  -  0000-00-00 00:00:00
Husker jeg forkert, eller serveres Tarte Flambé ikke også nogle gange med revet ost ovenpå - lidt á la pizza...?

  -  0000-00-00 00:00:00
mangler oplysninger i opskriften