kyllingebryst med skind 1/4 kg. kyllingebryst med skind
1/4
kg.
kyllingebryst uden skind 1/4 kg. kyllingebryst uden skind
150
g.
kyllingelever 150 g. kyllingelever
150
g.
løg 150 g. løg
15
g.
smør eller margarine 15 g. smør eller margarine
30
g.
hvedemel 30 g. hvedemel
2
æg 2 æg
1
dåse
(80 g) champignoner med lage 1 dåse (80 g) champignoner med lage
1
spsk.
salt 1 spsk. salt
1/4
tsk.
peber 1/4 tsk. peber
1/4
tsk.
timian 1/4 tsk. timian
1/4
tsk.
Herbes des Provence 1/4 tsk. Herbes des Provence
Gele: Gele:
4
blade
husblas 4 blade husblas
1/4
l.
and 1/4 l. and
1/4
hønsebouillonterning 1/4 hønsebouillonterning
1
par dråber kulør 1 par dråber kulør
Opskrift:
Kog kråser og hjerter i 2 timer. Brug halvanden dl af vandet til pateen. Indstil ovnen på 150 grader. Hæld en liter vand i bradepanden. Hak kråser, hjerter, lever og kyllingebryst med skind én gang gennem kødhakkeren. Skær kyllingebryst uden skind i tern. Hak løgene og brun dem lidt. Rør alle ingredienserne sammen til en fars. Kom farsen i patéform og bag den ca. halvanden time. Prik i den - når kødsaften er klar, er patéen gennembagt. Eller mål med et stegetermometer i midten af patéen, ved 80 grader er den færdig. Sæt patéen til afkøling.
Geléen laves ved at sætte husblasen i blød i 10 minutter i koldt vand. Opløs den derefter i kogende vand. Tilsæt bouillon og kulør. Hæld den kogende gele over patéen. Pynt med f.eks. champignoner og tørret rød peber.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.1
(4 stemmer)
Opskriften er vist 29712 gange, og udskrevet 447 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider