Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat

Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat, billede 4 Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat, billede 1 Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat, billede 2 Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fiskebøf
500 g.torskefilet uden skind
2 tsk.kapers
2 spsk.finthakket løg lidt fintsnittet top fra bladselleri
 lidt citronsaft
1 spsk.olivenolie
 
 Kartoffel-sellerimos
400 g.kartofler i grove stykker
200 g.selleri i grove stykker
2 stilkebladselleri
2 dl.varm mælk
 
 Rosenkålssalat
400 g.rosenkål
150 g.kogte kikærter (evt. fra dåse)
0.5 fintsnittet rødløg
1 syrligt æble i tynde både, f.eks. Elstar fintsnittet persille og/eller dild
1 spsk.sesamolie
2 spsk.limesaft
2 spsk.fishsauce
0.5 fintsnittet chili
1 tsk.sukker, gerne rør-
1 spsk.sesamfrø
 


Opskrift:

Fiskebøf:
Hak fisken fint med en stor kniv - foodprocessoren går også an, men pas på fisken ikke bliver for finthakket. Bland 1 tsk salt, friskkværnet sort peber, kapers, løg, bladselleritop og lidt citronsaft i.
Form 4 fiskebøffer og lad dem trække på en tallerken i køleskabet 1/2 time inden de steges på en slip-let-pande i olivenolie til de er gyldne på begge sider, 2-3 min. pr. side.

Kartoffel-sellerimos:
Kog kartofler og selleri i usaltet vand til kartofler og selleri er helt mør. Træk imens trådene ud af bladselleristilkene med en lille urtekniv og hak stilkene fint.
Hæld vandet fra kartofler og selleri og damp dem tørre. Kom bladsellerien i og pisk det til en glat mos med den varme mælk. Smag til med salt og peber.

Rosenkålssalat:
Bland rosenkål, rødløg, kikærter, æbler og krydderurter. Rør en marinade af limesaft, fishsauce, sesamolie og chili. Smag til med sukker. Bland marinaden med salaten og lad den trække et kvarters tid.

Tips:

En god slip-let-pande er et must til fiskebøfferne, ellers hænger de meget nemt fast i panden. Til mosen kan man evt. sprødstege lidt bladselleriblade i varm olie som raffineret og velsmagende pynt. Er de yderste blade af rosenkålen løse, kan man pille dem af og stege dem i lidt sesamolie og servere dem til retten. Kikærter og rosenkål klæder hinanden, men man kan godt lave salaten med lidt kogte hvedekerner i stedet for. Vil man koge kikærter selv kan man udbløde en stor portion og fryse dem man ikke koger. Så halveres kogetiden og man behøver ikke at tænke på at udbløde kikærterne når man får lyst til dem.


I stedet for torsk kan der bruges lyssej, kuller eller multe.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 40682 gange,
og udskrevet 850 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

madam blå  -  2008-03-02 19:29:33
Lækre fiskedeller og god mos. Erstattede den lidt ambitiøse rosenkålssalat med alm. blandet salat - det var ok.