|
| | Fiskebøf Fiskebøf | 500 | g. | torskefilet uden skind500 g. torskefilet uden skind | 2 | tsk. | kapers2 tsk. kapers | 2 | spsk. | finthakket løg lidt fintsnittet top fra bladselleri2 spsk. finthakket løg lidt fintsnittet top fra bladselleri | | | lidt citronsaft lidt citronsaft | 1 | spsk. | olivenolie1 spsk. olivenolie | | | | | | Kartoffel-sellerimos Kartoffel-sellerimos | 400 | g. | kartofler i grove stykker400 g. kartofler i grove stykker | 200 | g. | selleri i grove stykker200 g. selleri i grove stykker | 2 | stilke | bladselleri2 stilke bladselleri | 2 | dl. | varm mælk2 dl. varm mælk | | | | | | Rosenkålssalat Rosenkålssalat | 400 | g. | rosenkål400 g. rosenkål | 150 | g. | kogte kikærter (evt. fra dåse)150 g. kogte kikærter (evt. fra dåse) | 0.5 | | fintsnittet rødløg0.5 fintsnittet rødløg | 1 | | syrligt æble i tynde både, f.eks. Elstar fintsnittet persille og/eller dild1 syrligt æble i tynde både, f.eks. Elstar fintsnittet persille og/eller dild | 1 | spsk. | sesamolie1 spsk. sesamolie | 2 | spsk. | limesaft2 spsk. limesaft | 2 | spsk. | fishsauce2 spsk. fishsauce | 0.5 | | fintsnittet chili0.5 fintsnittet chili | 1 | tsk. | sukker, gerne rør-1 tsk. sukker, gerne rør- | 1 | spsk. | sesamfrø1 spsk. sesamfrø | | | |
| |
Fiskebøf:
Hak fisken fint med en stor kniv - foodprocessoren går også an, men pas på fisken ikke bliver for finthakket.
Bland 1 tsk salt, friskkværnet sort peber, kapers, løg, bladselleritop og lidt citronsaft i.
Form 4 fiskebøffer og lad dem trække på en tallerken i køleskabet 1/2 time inden de steges på en slip-let-pande i olivenolie til de er gyldne på begge sider, 2-3 min. pr. side.
Kartoffel-sellerimos:
Kog kartofler og selleri i usaltet vand til kartofler og selleri er helt mør. Træk imens trådene ud af bladselleristilkene med en lille urtekniv og hak stilkene fint.
Hæld vandet fra kartofler og selleri og damp dem tørre. Kom bladsellerien i og pisk det til en glat mos med den varme mælk. Smag til med salt og peber.
Rosenkålssalat:
Bland rosenkål, rødløg, kikærter, æbler og krydderurter. Rør en marinade af limesaft, fishsauce, sesamolie og chili. Smag til med sukker. Bland marinaden med salaten og lad den trække et kvarters tid.
Tips:
En god slip-let-pande er et must til fiskebøfferne, ellers hænger de meget nemt fast i panden.
Til mosen kan man evt. sprødstege lidt bladselleriblade i varm olie som raffineret og velsmagende pynt.
Er de yderste blade af rosenkålen løse, kan man pille dem af og stege dem i lidt sesamolie og servere dem til retten.
Kikærter og rosenkål klæder hinanden, men man kan godt lave salaten med lidt kogte hvedekerner i stedet for.
Vil man koge kikærter selv kan man udbløde en stor portion og fryse dem man ikke koger. Så halveres kogetiden og man behøver ikke at tænke på at udbløde kikærterne når man får lyst til dem.
I stedet for torsk kan der bruges lyssej, kuller eller multe.
|