Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lemon pighaj

Lemon pighaj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : HajFisk - Pighaj

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 stk.fiskesider med skind á 400 gr. af pighaj
1/4 dl.soyasauce
1/4 dl.rustvogn/sherry
100 g.rugmel
1 æg
1 citron
3 lime
2 stænglercitrongræs
4 forårsløg
10 g.frisk ingefær
1 spsk.råsukker
 evt . koldt vand og salt
1 dl.tomatchillisauce
1 dl.sesamolie
1/2 l.soyaolie
 
Opskrift:
Klargøringen:
Fiskesiderne skæres på langs og tværs i tern på 1x1 cm. sådan at kødet stadig hænger fast i skindet. Fiskesiderne lægge udstrakt i fad, drysses let med salt, herpå lægges citrongræstop knust med bagsiden af en kniv og lidt fint høvlet ingefær. Fisken parfumeres med lidt sojasauce, rustvogn og saften af 1/2 citron og 1 lime og henstår en time med ingredienserne.

Forårsløgene rengøres og snittes meget fint. Citrongæssets nederste del snittes ligeledes meget fint. De øvrige ingredienser holdes klar i skåle. Fiskesider vendes i piske æg og rugmel, således at melet kommer ned mellem fisketernene.

Fremstillingen:
En Wok opvarmes med sojaolie. Heri kommes fiskesiderne med kødsiderne ned mod olien. Steges i 1-2 minutter efter fiskens tykkelse og lægges på fedtsugende papir. Olien frahældes og wokken aftørres med papir. Wokken opvarmes igen med sesamolien, heri lynsteges det fintsnittede citrongræs og forårsløg, citronsaft, soya, rustvogn tomatchillisauce, Råsukker og 1- 2 dl. koldt vand og lemonsaucen indkoges til glinsende konsistens. Fiskesiderne koges et øjeblik i den glinsende sauce og anrettes på fad med saucen. Fadet omkranses med limeskiver.

Fisken kan nydes med ris, pasta eller nudler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 7865 gange,
og udskrevet 175 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu