Flået pighaj:
Skæres i koteletter på ca. 2-3 cm. Lav en lage af olie, salt, peber og evt. lidt krydderurter. Vend koteletterne i olien og lad dem trække i 20 min.
Koletterne brunes på en pande i ca. 1-2 min, og bages færdig i ca. 6 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Overdæk pighajen og lad den trække endnu 5 min. inden servering.
Rodfrugter:
Skær rodfrugterne i ensartede tynde stave og hak løget. Det hele svitses på en pande i lidt olie i ca. 5 min. indtil de er "al dente". Må ikke blive for møre. Krydre med salt og evt. lidt sojasauce.
Hønseglace:
Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve. Tilsæt hvidvin og lad det igen koge ind til det halve. Smag til med en smørklat, salt og peber. Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens.
Server retten med små kartofler med skræl.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(2 stemmer)
Opskriften er vist 42073 gange, og udskrevet 515 gange.
Energi:
KJ total 17916 (4265 kcal)
KJ pr. Pers. 4479 (1066 kcal)
Vægt ialt 3803 gram
Vægt pr. Pers. 950 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 471 KJ (112 kcal) Protein 6.1 gram Fedt 6.4 gram Kulhydrat 8.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Hohenwarte bondegårdsferie.. - 2009-03-04 19:21:29 Lækker menu.. god smag og saftig fisk..anbefalelses værdig i den grad.. mvh vivi
Per - 2008-02-16 19:19:41 Vi brugte herbes de provance som krydderuter til olien, men de smagte lidt meget igennem, så lidt mere diskrete urter som dild, persille eller kørvel er nok bedre.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider