Skrædderduelse (fattigmandsdryp)

Skrædderduelse (fattigmandsdryp), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Skrædderduelse (fattigmandsdryp), billede 4 Skrædderduelse (fattigmandsdryp), billede 1 Skrædderduelse (fattigmandsdryp), billede 2 Skrædderduelse (fattigmandsdryp), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.røget bacon
 dl.mælk
1 kg.kartofler
150 g.løg
25 g.hvedemel
 dl.screme fraiche 38%
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og sættes over. Flæsket skæres i terninger og steges på pande.

Lidt af fedtet hældes fra og løgterninger hældes ved flæsketerningerne.

Når flæsk og løg er færdigstegte, hældes evt. overskydende fedt fra og der speges med creme fraiche og mælk.

Når saucen er kogt lidt ind, skal den helst være af passende lind konsistens, ellers jævnes den med lidt mel og mælk.

Dyppelsen serveres med nykogte kartofler - evt. sammen med græskar eller rødbeder


karakterer:
Opskriften er vist 45287 gange,
og udskrevet 520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

poul beck  -  2016-12-29 16:09:05
fik det tit da jeg var barn på rørkær mejeri hos min bedstefar

  -  2009-08-12 18:36:46
man kan godt lave det af kærnemælk det smager skide godt

  -  2008-10-16 13:15:02
Kan creme fraiche udskiftes med kærnemælk?, Så vidt jeg husker og har hørt skulle det være muligt. Henrik.

Kenneth Gormsen  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er jo kun én måde at tilberede skrædderduelse, det hele afhænger af hvor man kommer fra i Sønderjylland...