Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Laksetartar

Laksetartar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

FrokostRet : Frokost - Tatar - Tartar

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
400 g.laks
100 g.lakse/stenbiderrogn
2 tsk.grov sennep (fransk)
2 skalotteløg
2 dl.creme fraiche 38%
2 spsk.citronsaft
½ dl.olie
3 spsk.hakkede krydderurter efter eget valg
 
Opskrift:
Befri laksen for evt. ben og skind. Hak den gennem de fine huller på kødhakkeren. Har du en foodprocessor kan den med fordel benyttes i stedet for. Rør så farsen forsigtigt med de finthakkede løg, sennep og den rengjorte rogn ( se opskrift Stenbiderrogn ). Smag til med salt, peber, olie og ca. halvdelen af de hakkede krydderurter.

Pisk creme fraiche med håndmixeren til en konsistens næsten som smør. Tilsæt salt, peber, citronsaft og resten af de hakkede krydderurter. Vend de forsigtigt sammen. Stil køligt.

Fordel nu laksemassen i et tyndt lag på kolde frokosttallerkner, så den dækker bunden. Form så en lille kugle af creme fraichen med en varm ske. Pynt med dildkviste eller andet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)

Opskriften er vist 27223 gange,
og udskrevet 829 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
server med muscadet vin

Ram2  -  0000-00-00 00:00:00
Ved at skifte ½ delen af fisken ud med røget laks, får du en variant der er meget velsmagende. Kan pyntes med capers - høvlet peberrod - og sorte oliven skåret i ringe