Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lækker banankage med chokoladestykker

Lækker banankage med chokoladestykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Form 1 Form
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :


Lækker banankage med chokoladestykker, billede 4 Lækker banankage med chokoladestykker, billede 1 Lækker banankage med chokoladestykker, billede 2 Lækker banankage med chokoladestykker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
180 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Blødgjort margarine og sukker røres godt, så det bliver let og luftig. Æggene røres i en ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg.

Hvedemel, bagepulver, natron, vanillesukker og kanel blandes sammen i en skål, og sigtes ned i massen. Rør let igennem.

Til slut moses bananerne og sammen med den hakket chokolade kommes de i dejen.

Tag en ca. 1,5 l. sandkageform og for den med bagepapir - uanset formens overflade! Kagen er lettere at tage ud når den er afkølet.

Bages på en rist midt i ovnen, 40-45 min ved 200 grader C. alm. ovn.


Beskrivelse:

Banankage er et sikkert hit

I Danmark er banankage et af de helt store hits blandt befolkningen. Der findes et hav af forskellige måder at lave en banankage, både i forhold til hvad der hører til blandt ingredienserne og hvad der ikke hører til. En hurtig Google-søgning viser flere end 300.000 forskellige resultater på spørgsmålet om hvordan den bedste opskrift på banankage lyder. Med denne opskrift er vi dog overbeviste om at der er tale om en af de absolut bedste. Simpel, overskuelig og utroligt velsmagende, hvilket er med til at gøre lige netop denne banankage populær over hele landet. Denne lækre banankage vil med garanti også blive et hit hjemme hos dig.


Nyt twist til din banankage

Skulle det ske, at du går og overvejer at sætte dit personlige præg på denne opskrift, er der heldigvis inspiration at hente. Hvis du har lyst til at udforske de mange muligheder for at lave en velsmagende banankage, er hasselnødder, appelsin eller kokos gode bud på hvordan du kan give din banankage nyt liv. Disse ingredienser vil give et nyt og lækkert twist til den populære opskrift. Du kan få yderligere inspiration, tips og trick ved at søge i søgefeltet her på siden, da vi har samlet over 100 opskrifter på banankage. Ved en søgning vil du også have mulighed for at finde fedtfattige, sukkerfrie og andre alternative opskrifter på banankage.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (600 stemmer)

Opskriften er vist 632500 gange,
og udskrevet 22533 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14721 (3505 kcal)
KJ pr. Form 14721 (3505 kcal)
Vægt ialt 1044 gram
Vægt pr. Form 1044 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1410 KJ (335 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 18.2 gram
Kulhydrat 38.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Torben Ørvad  -  2019-04-21 12:09:00
Ændringer: 45g mel erstattes af 45g kartoffelmel. 140g brun farin+40g hvid sukker 1/2 tsk kanel 6-7 små bananer i alt Hviles i 15 minutter efter bag omg. Herefter løst låg på kagen. Spist efter 2 timer. Kæft en god kage!! Det var jo verdensklasse! Fugtig, svampet, fantastisk smag! Min nye yngling!

Ambro  -  2018-12-04 12:37:29
Dette er min "go to" kage når børnene skal have kage med i skole eller hvis jeg skal have en lækker bund til mine lagkager.

Camilla  -  2017-11-14 14:51:32
Super god opskrift, og smager godt med hakkede dadler i i stedet for chokolade :-)

Lasse  -  2015-07-18 13:27:30
Jeg har lige lavet en dobbelt portion af den her kage i en springform. Efter 1 time ved 180 grader var den stadig helt flydende indeni, men godt og vel mørkebrun på toppen. Det kan vist ikke kaldes succes... :(

julie  -  2014-10-07 11:32:39
en mega god kage

Tea  -  2013-11-29 20:59:45
Kagen er rigtig god og luftig :)Men næste gang bliver det uden kanel da jeg synes smagen fremtræder for kraftigt, selv med halv dosering.

god  -  2013-10-27 10:09:12
jeg synes det er en god kage. Jeg har brugt opskriften i nogle år nu. Nem pund-til-pund-kage.

de5  -  2013-09-19 17:09:18
Super kage bruger kun 1 tsk. kanel og så 2 spsk cacao. 1-2 ekstra bananer og lidt ekstra chokolade.

Aase  -  2013-04-12 17:04:16
Jeg har i dag for første gang, bagt og smagt banankage, jeg kom 3 bananer i.bagte den i springform i 40 min. efter 20 min. lagde jeg staniol over, den er ok

Sigrid  -  2013-01-03 20:45:27
En rigtig god kage :-) Laver den efterhånden altid når jeg bager de få gang jeg gør. Kan anbefales ;-)

Sandie  -  2012-09-02 17:41:09
drop kanelen og tilføj 5 bananer, så er den perfekt;)

Lone  -  2012-05-13 14:09:32
SUPER god og meget svampet kage. Kan helt sikkert anbefales.

banankagebageren  -  2012-04-28 15:39:19
Elsker denne kage, den er super nem at huske og derfor super nem at bage og det er ikke engang det bedste ved den... den smager MEGET godt og selvom man laver dobbelt potion syntes det aldrig at være nok. (:ps 125 g. chokolade gør den lige det mere lækker (;

Anja   -  2012-04-15 19:13:44
VErdens bedste kage har lavet den nogen gange nu den er vidunderlig En dejlig luftig kage

Anja   -  2012-04-15 15:47:35
VErdens bedste kage har lavet den nogen gange nu den er vidunderlig En dejlig luftig kage

  -  2012-04-08 13:19:42
Glæder mig til at smage den efter alle de gode kommentarer

  -  2012-02-15 21:34:32
Jeg ELSKER denne her kage, bruger ogsaa opskriften til muffins. den er lige saa gode...jeg bor i England og laver den til alle jeg kender. De elsker det!!!

Hende der elsker at bage.  -  2012-02-07 18:09:59
Fantastisk opskrift. Alle der har smagt kagen elskede den!!!

Glade..  -  2011-11-12 13:48:25
Vildt god kage!!!!!!

15 årig  -  2011-10-23 16:28:39
hvis man vil have den lidt sundere sker der intet ved at erstatte magarine 80% med becel 35%, den kan også sagtens laves med mindst dobbelt så mange bananer i, og man kan bruge hakkede nødder istedet for chokolade, det er samme fedt og energi procent, dog det sunde fedt, og så bliver der lidt at tygge i:)

mig  -  2011-09-18 09:09:26
den er god men jeg putter 2 tsk. bagepulver i istedet for natron

Anton og Mie  -  2011-09-14 19:42:35
Vi afprøvede kageopskriften i forbindelse med vores venindes fødselsdag, og den er bare blevet SÅ god! opskriften kan stærkt anbefales, og med et lille drys hvid chokolade på på toppen af en varm, velduftende kage, er den med til at gøre verden et bedre sted at være!

merethe  -  2011-09-09 09:31:18
super lækker kage.. den smager skønt og med koge chokolade på toppen bliver den endnu bedre

hans  -  2011-08-29 17:34:03
den er virkelig god især med et lille tvist remoulade til dip. mmmmmmmm

Ny-bagende  -  2011-08-10 14:46:17
God kage, de 2 muffins jeg bagte blev gode, og der er sikkert ikke noget galt med opskriften, men min kage blev rå indeni og sort udenpå. *Suk* Havde nok ikke sat ovnen rigtigt :)

KarenogSøren  -  2011-08-09 01:42:17
vi doserede med øjemål, og improviserede lidt. det var virkelig en lækker mundfuld, som blev serveret til vores mosters 50 års fødselsdag!!!! Vi har simpelthen nydt denne "brasilianernumse", -som vores moster udbrød, da hun så dén!!

Betina  -  2011-06-12 17:14:14
Super god!!!!!!!!

Andrea  -  2011-04-06 19:56:42
Super lækker kage - i love it! :D

Milo  -  2011-03-27 17:03:35
1st!!!

Marianne  -  2011-03-21 21:45:34
Lækker lækker lækker kage!! Mums !!!!

Jeannie  -  2011-03-15 21:33:01
jeg vil lige sige at min bror normalt ikke spiser slik og søde sager, men han spiste halvdelen af kagen, tror selv jeg nået at få 1 stykke (:

Rikke Køge  -  2011-03-13 14:12:16
Super kage meget nem at bage, prøv med hakket nødder ca 100g er det bare rigtigt godt.

steven  -  2011-03-11 11:46:25
det er bare en total go kage, nem at lave og smager godt! :) kan kun anbefale den til alle..

Mieksen  -  2011-03-03 13:39:58
Den er bare himmelsk! Især med hakkede nødder i. Mums! :D

Liva  -  2011-02-27 11:18:32
Den smagte himmelsk

timea  -  2011-02-26 20:08:12
den ser god ud, smager sikkert os okay..?

Saja  -  2011-02-17 18:08:02
Annemette du har glemt nogle i din kage! den er rigtig rigtig god! Kan ikke være andet. Jeg har tilføjet lidt kokosmel! Mums!

Sophie  -  2011-02-12 11:52:34
Den er meget lækker, men jeg laver den gerne med en del mindre smør og sukker, da jeg synes forholdet 1:1:1 med mel, sukker, smør er lidt voldsomt.. ;-D bruger også gerne med fuldkornshvedemel.

Minna  -  2011-01-24 18:32:12
Man kan nemt bruge de nye bananer, der endnu ikke er blevet brune. Jeg gav den 7-10 min i ovnen med skrald på. Stillede ovnen på ca. 100 grader. De var super nemme at mose og det blev en super lækker kage.

00thesen  -  2011-01-20 20:06:26
rigtig dejlig kage jeg tog den med i skole og den 15 ud af 15 stjerner

Julie, 13 år.  -  2011-01-02 12:44:42
Super god kage, som jeg selv kan bage! :). Put en ekstra banan og lidt ekstra chokolade i, så er den endnu mere kanon! ;). Vi bagte den til julefesten på skolen, og alle var helt vilde med den, og ville have opskriften :). Kan varmt anbefales!

hjemløs Q  -  2010-12-05 16:08:15
dejlig nem og velsmagende. Havde ikke chokolade, brugte i stedet cacao..

karen  -  2010-11-07 21:33:21
lækker kage.! tog den ud lidt før og lagde små stykker skumfiduser på det blev den bestemt ikke dårligere af! nam nam..

mathilde  -  2010-10-21 14:32:44
Åh så mangeler jeg selvfølig bagepulver, men tror godt jeg ville køre 15 km for at kunne bage denne kage.den lyder rigtig lækker.

  -  2010-10-16 22:24:09
den er jo cement

Sandra  -  2010-10-13 13:07:56
Rigtig god kage, der kan med fordel spares lidt på fedt og sukker (jeg har brugt ca. 100 g. af hver) og så kommes et par bananer mere i - jeg har nu prøvet begge dele, og synes at konsistens og smag bliver den samme. Har også bagt med ingefær i stedet for kanel - mums (og godt for forbrændingen)

  -  2010-09-19 09:26:12
Mega mega god kage..... Jeg unlod og putte kanel i, og den blev helt fantastisk.... SKAL PRØVES:-)

Glostrup  -  2010-08-11 11:51:46
Mums - super god kage, især hvis man kommer lidt hakkede hasselnødder i :))

Kurts mor  -  2010-07-13 12:44:18
Kan man bruge tabasco i stedet for kanel? Min søn lider af kanel-allergi

mig llllllllllllllline  -  2010-06-27 17:16:54
jeg er ved at bage den...glæder mig til at smage den..

  -  2010-06-15 09:37:51
Jeg undlader kanel og chokolade, og putter istedet groft hakkede hasselnødder i. Den er supergod, og jeg synes faktisk den er bedst når den har været i køleskab. Perfekt også til institutionskage ;-)

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her