Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fisk i sursød sauce

Fisk i sursød sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fisk i sursød sauce, billede 4 Fisk i sursød sauce, billede 1 Fisk i sursød sauce, billede 2 Fisk i sursød sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fisk:
500 g.torskfilet uden skind
 
2 spsk.olie (rapsolie)
2 fedhakket hvidløg
2 spsk.hakket, frisk ingefær
800 g.wok grønsager i tynde strimler f.eks. gulerod, forårsløg, sukkerærter og kål
 
 Pynt:
 frisk koriander, basilikum eller mynte
 
 Sursød sauce:
2 dl.alm. lagereddike
8 spsk.sukker
4 spsk.konc. tomatpuré
4 dl.fiskebouillon (vand + bouillonpulver)
4 spsk.fishsauce
 evt. lidt chilipasta
4 tsk.kartoffelmel


Opskrift:

Fisk:
Skær fisken i store tern og læg den på en damprist i en gryde med lidt vand og damp fisken 4-5 minutter under tætsluttende låg.

Sursød sauce:
Bland alle ingredienserne sammen til den sursøde sauce og bring den til kogepunktet (den må ikke koge). Fjern den straks fra varmen og smag evt. til med sukker, salt og chilipasta.

Varm olien i en wok eller stor sautérpande. Tilsæt hvidløg og ingefær og straks efter grønsagerne. Lynsteg til de er knap møre. Tilsæt den varme sauce og varm retten igennem.

Læg fisken på et fad og hæld grønsager og sauce over. Pynt med korianderblade, mynte eller basilikum.

Tips:

sej eller havkat kan bruges i stedet for torsk







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (41 stemmer)

Opskriften er vist 58154 gange,
og udskrevet 8057 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2007-04-21 09:52:17
nogle champignoner 1-200 g. oven i ville ikke gøre noget.


Per  -  2007-04-21 09:51:35
Vi brugte 400 g. kål, 125 g. sukkerærter, 200 g. forårsløg, 100 g. gulerødder.


mormor Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
Den er helt fantastisk god og nem at lave