Grønsagsgratin

Grønsagsgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Grønsagsgratin, billede 4 Grønsagsgratin, billede 1 Grønsagsgratin, billede 2 Grønsagsgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.grønsager
6 æg
 rasp
125 g.kærgården smør
2 dl.varmt kogevand
4 dl.mælk
2 dl.hvedemel
½ tsk.hvid peber
1 bouillonterning, grøntsag
 salt
 
50 g.smør(til at smøre fadet med, og smørklatterne øverst på gratinen)
 
Opskrift:
Blomkålen renses, skylles og deles i buketter. Blomkålsbuketterne lægges i en gryde, tilsat vand der knap dækker og lidt salt, de koges knap møre og hældes i en si, og drypper godt af, kogevandet gemmes.

Kærgården smeltes i en tykbundet gryde. Melet kommes ved og røres godt ved svag varme. Det blandede mælk-blomkålsvand tilsættes på en gang og sovsen piskes godt igennem til den har kogt et par minutter ved svag blus og er blevet tyk. ½ tsk. hvid peber, grønsagsbouillon og salt tilsættes og røres lidt endnu. Derefter tages gryden af ilden og afkøler lidt, inden æggene piskes i, et ad gangen.

Et ildfast fad smøres godt med smør, og drysses med rasp. Blomkålsbuketterne lægges i, og sovsen hældes hen over blomkålen. Til sidst drysses med rasp over hele overfladen på sovsen og små smørklatter fordeles på raspen. Fadet stilles i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 min, eller til den er bagt og pænt hævet, med gylden overflade.

Serveres med det samme, med karbonader, frikadeller, koteletter eller medister og hasselbackkartofler drysset med persille.


karakterer:
Opskriften er vist 83020 gange,
og udskrevet 2169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (62 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

NonBlond  -  2013-07-19 01:06:16
Har prøvet den et par gange. Jeg laver den og putter i muffin-forme, og fryser dem når de er bagt. Så har min mor en let og lækker mellem-snack eller tilbehør til hendes kød. Min mor kan lide dem som de er her, men er man til en lidt mere luftig udgave, så kan man putte to tsk. bagepulver i sammen med æggene.