Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Thebirkes

Thebirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
300 g.hvedemel
100 g.smør
1 æg, str. M
1 dl.mælk
50 g.gær
½ tsk.salt
 
 Blå eller alm. birkesfrø
 
 Pensling:
1 æg str. M
1 dl.mælk.
 (Begge dele piskes godt sammen)
 
 
Opskrift:
Gæren opløses i mælken, hvorefter melet melet og de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem. Lad dejen hvile 5 min. hvorefter den rulles ud i en størrelse på ca. 20 X 65 cm. Den udrullede dej pensles med æggestrygelse der i dette tilfælde bruges som "lim". Dejen foldes dernæst sammen, så der dannes tre lag. Vendes, så samlingerne vender nedad. Den del der nu vender opad, pensles med æggestrygelse og drysses med birkes. Dejen deles i 15 - 17 stykker og fordeles på bagepladen, der beklædt med bagepapir. Lad dem hvile lunt i ca. ½ time eller til de har opnået dobbelt størrelse. Placér pladen i bunden af en kold (!) ovn og indstil temperaturen på 220° C. Alt afhængi af, hvilken ovntype du er i besiiddelse af, vil den samlede bagetid være 20 - 30 min. incl. opvarmningstid. Selve bagetiden er 10 - 15 min.

Tips:

Du kan evt. lave Thebirkes af en dobbelt portion dej og fryse dem løs på en bageplade, lige efter de er udrullet, foldet, formet og penslet. Så kan de tages op i det antal stk. du har brug for. Tør forholdvis hurtigt op. Efterhæver og afbages som ovenfor beskrevet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (39 stemmer)

Opskriften er vist 20713 gange,
og udskrevet 586 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sanne Knudsen  -  2012-11-29 16:55:09
Der skal ikke remonce i thebirkes. Og lad så være med at brokke jer. Vær hellere taknemmelig for at der er en hjemmeside som denne der deler ud af deres opskrifter.

  -  2011-11-19 12:40:59
thebirkes og københavnerbirkes er det samme. I Jylland kaldes de københavnerbirkes og på Sjælland kaldes de thebirkes!

D. E.  -  2011-05-13 19:11:06
Thebirkes bør være med remonce. Det er altså kedeligt uden

  -  2010-06-18 05:52:37
thebirkes er med remonce....jydebirkes er som en grovbolle.

Dorte  -  2008-01-02 17:59:33
Nej der skal ikke remonce i thebirkes, det er i københavnerbirkes.

jane frederiksen  -  2007-02-28 09:44:46
De er DEJLIGE uden remoncen kan ikke lide det

Lillian  -  0000-00-00 00:00:00
Ja, jeg synes også at remoncen mangler!

T. Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
Der skal remonce i thebirkes!